FC Eindhoven wint met overtuiging

HV/Veerhuys na rust met 6-2 verslagen

FC Eindhoven wint overtuigend met 6-2 van HV/Veerhuys. Vanaf de eerste minuut liet FC Eindhoven zien dat ze maar één doel voor ogen hadden, en dat is winnen.

In de eerste helft werd de doelman van Veerhuys danig op de proef gesteld. Hij kreeg veel schoten op zijn doel te verwerken. Hierbij werd hij ook geholpen door paal en lat. Ondanks de druk van FC Eindhoven op het doel van de tegenstander kon Veerhuys toch gevaarlijk uitbreken. Gelukkig was daar Manuel Kuijk die zijn doel schoon hield. Ruststand 0-0

Tweede helft

De tweede helft begon waar de eerste helft mee geëindigd was, met een stormloop op het doel van Veerhuys. Een doelpunt kon dan ook  niet lang uitblijven. Jamal el Ghannouti schoot op aangeven van Jordany Martinus de 1-0 binnen. Veerhuys kwam kort hierna op gelijke hoogte (1-1). Na de gelijkmaker liet FC Eindhoven geen spaan heel van Veerhuys en werden de toeschouwers getrakteerd op mooie combinaties. Raphinha en Jamal zetten vervolgens  de 2-1 en de 3-1 op het scoreboord. De 4-1 en 5-1 kwamen voor rekening van Mouchine Zerouali en Mo Allouch. Met nog twee minuten op de klok liet Jan Vogels jeugdspeler Keci Francisco Chilala zijn debuut maken. Nog geen minuut in het veld en hij liet al zien wat hij in huis had. Met een snoeihard schot in de kruising bracht hij zijn club  op een 6-1 voorsprong. FC Eindhoven kreeg nog één tegendoelpunt te verwerken. Eindstand op 6-2.

Coach Jan Vogels: ”Ik ben een heel tevreden coach. En niet alleen over de uitslag maar ook over het vertoonde spel. In de eerste helft stond onze verdediging niet goed. Hierdoor ontstonden drie gevaarlijk kansen voor Veerhuijs. In de tweede helft stond onze verdediging beter. Zodoende konden we druk op de bal houden. Dit resulteerde in schitterende combinaties en mooie goals. Ik ben ook trots op onze jeugdspeler die voortreffelijk inviel”