Monsternederlaag zaalvoetballers FC Eindhoven

Zaalvoetballers verliezen met 10-3

Bron: Eindhovens dagblad

Met een onwaarschijnlijke 10-3 nederlaag lieten de zaalvoetballers van FC Eindhoven zich bij de huidige landskampioen Hovocubo van de slechtste kant zien. Het liep vooral na rust toen de nodige risico’s werden genomen, voor geen meter meer bij de Eindhovenaren

Niet eerder in de laatste tien jaar sinds de fusie liep FC Eindhoven tegen verlies in de dubbele cijfers aan. Tot aan de rust kon de formatie van coach Jan Vogels het allemaal nog redelijk bijbenen. Na een 1-0 achterstand bracht Jordany Martinus beide partijen op gelijke hoogte, 1-1. Met een 2-1 stand werd de rust bereikt en leek er voor FCE nog helemaal niets aan de hand.

Na de pauze gingen de bezoekers languit gestrekt. Na de 3-1 bracht Dennis van den Eijnden de spanning nog heel even terug, 3-2. Pas vijf Hoornse doelpunten later wist Raphinha weer te scoren voor de blauwwitten, 8-3. In de slotfase liep de thuisploeg verder uit naar de 10-3 eindstand.

Oranje

Zondag speelt Oranje zijn vierde oefenduel van dit jaar. Tegenstander in Clairefontaine -en- Yvelines is Frankrijk, de nummer twintig van de FIFA ranking. Nederland staat op een 34ste plaats. Het duel op het Centre National du Football vindt om 15.00 uur achter gesloten deuren plaats.

Van FC Eindhoven neemt bondscoach Max Tjaden vijf spelers mee. Jamal El Ghannouti, Oualid Saadouni, Manuel Kuijk, Jordany Martinus en Dennis van den Eijnden zijn geselecteerd. In vergelijking met de laatste oefeninterland tegen België is Mouhcine Zerouali er niet bij. In zijn plaats komt zijn ploeggenoot Dennis van den Eijnden weer bij de selectie.