Zaalvoetballers FC Eindhoven naar kwartfinale Beker

Hattrick Mouhcine Zerouali

ZAALVOETBAL

Bron: Eindhovens dagblad

Lange tijd leken de zaalvoetballers van FC Eindhoven in de feestweek van het 110-jarig bestaan uit de beker te worden geknikkerd. Vier minuten voor tijd keek FCE nog tegen een 2-1 achterstand aan. Uiteindelijk gingen de mannen van coach Jan Vogels bij Hoornsche Veerhuys met de hakken over de sloot toch door naar de kwartfinale: 2-4.

Het verschil tussen beide ploegen in de competitie bedraagt slechts één punt. FCE speelde een wedstrijd minder. Beide teams trokken vrijdagavond in de bekerstrijd dan ook lange tijd gelijk op. Na een 1-0 achterstand bij rust wist Oualid Saadouni pas vijf minuten voor tijd de stand gelijk te trekken, 1-1. Een minuut later stond het alweer 2-1 en was FC Eindhoven terug bij af. De tijd begon te dringen voor de zeker voor rust matig spelende Eindhovenaren. Uiteindelijk kwam toch alles goed. Grote held aan Eindhovense zijde werd Mouhcine Zerouali die een hattrick op zijn naam zette. Opvallend: het waren allemaal rake tien metertrappen.
Het afgelopen seizoen won FC Eindhoven de beker door in de finale Groene Ster met 5-2 terug te wijzen. Het jaar daarvoor gingen de blauwwitten in de eindstrijd onderuit tegen Hovocubo (4-0). In 2010, 2012 en 2015 ging de KNVB-beker ook naar Eindhoven.