Bekeravontuur eindigt vroegtijdig in Ermelo

Op dinsdagavond startte voor FC Eindhoven de strijd om de TOTO KNVB Beker, op bezoek bij DVS ’33 uit Ermelo. FC Eindhoven slaagde er niet in om dit avontuur een vervolg te geven. Het werd 2-1 voor de gastheren uit Ermelo.

In de beginfase zocht FC Eindhoven haar weg richting het vijandelijke doel. De ploeg van Penders zette druk naar voren, had het balbezit, maar het was de formatie uit Ermelo die op voorsprong kwam. Na een snelle uitbraak van de Geel-Zwarten schoof Benjamin Roemeon de bal achter Nigel Bertrams. 1-0 voor de thuisploeg.

In de fase na de openingstreffer veranderde het spelbeeld nauwelijks, met als enige verschil dat FC Eindhoven nu wel de kansen creëerde. Jort van der Sande schoot vanuit een moeilijke hoek op DVS ’33-goalie Daan Huiskamp. Charles-Andreas Brym vond even later eveneens de doelman op zijn weg richting het doel. Na een fraai hakballetje van Barnabás Rácz, lukte het de Canadees international niet om oog-in-oog met de keeper af te werken.

Na een half uur spelen meldde FC Eindhoven zich weer met een serieuze poging. Van grote afstand beproefde Charles-Andreas Brym zijn geluk, maar zijn droge knal ging net over het doel.

Vlak na rust breidde DVS ’33 Ermelo de score uit dankzij Benjamin Roemeon, die zijn tweede van de avond maakte. De aanvaller van de Ermeloërs dribbelde de zestien in en wist vanuit een moeilijke hoek de bal achter doelman Bertrams te krijgen, die niet vrijuit ging.

Direct na de tweede treffer was FC Eindhoven weer gevaarlijk. Joey Sleegers kwam één-op-één met doelman Huiskamp, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Vlak daarna volgde de volgende kans. Barnabás Rácz legde vanaf de linkerflank de bal panklaar op het hoofd van Charles-Andreas Brym. Zijn kopbal ging rakelings naast.

Hoogtepunten waren er vanaf dat moment nauwelijks. FC Eindhoven zocht naar een manier om de muur van Ermelo af te breken. Rob Penders voerde een aantal wissels door in een poging om wat te forceren, maar verder dan enkele speldenprikjes kwamen de Blauw-Witten niet.

In de slotfase ging FC Eindhoven met man en macht naar voren. Dit resulteerde nog in enkele kansen. Onder anderen via een poging van Brian de Keersmaecker, wiens afstandsschot via de rug van een Ermeloër net naast het doel belandde. Een aansluitingstreffer kwam er nog via Jasper Dahlhaus in de zesde minuut van de blessuretijd, maar dit doelpunt kwam te laat voor de ploeg van Rob Penders.

Zo eindigt het avontuur in de TOTO KNVB Beker vroegtijdig op een dinsdagavond in Ermelo. Zaterdagmiddag krijgt FC Eindhoven de kans om zicht te revancheren. Dan wacht de wedstrijd tegen Excelsior in het Van Donge & De Roo Stadion. Aftrap is om 16:30 uur.

DVS ’33 Ermelo – FC Eindhoven 2-1 (1-0) 9. Benjamin Roemeon 1-0, 47. Benjamin Roemeon 2-0. 90+6. Jasper Dahlhaus 2-1 Gele kaart: Daan Huiskamp (DVS ’33) Brian de Keersmaecker (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 1200

DVS ’33 Ermelo: Huiskamp; Kluiver, Van de Berg, Evre, Vloedgraven, Van Hilten; Van Dijk (79. Schipper), Roemeon (84. Yavuz), Kruisheer, Dekker (70. El Ablak), Veenhof (70. Pinarci).

FC Eindhoven: Bertrams; Janssen, Oostenbrink (59. Dahlhaus), Amevor, Vermeulen; Van Rosmalen (72. Peijnenburg), De Keersmaecker, Brym; Sleegers, Van der Sande, Rácz (72. Hernández).

Fotografie: Joris Verwijst, Orange Pictures