Blauw-Witten ontvangen hekkensluiter FC Dordrecht

De aftrap is zaterdag om 16.00 uur!

Na de historische uitoverwinning bij Jong FC Utrecht vervolgt FC Eindhoven de competitie zaterdagmiddag thuis tegen FC Dordrecht. Om 16.00 uur (!) vangt de wedstrijd aan in het Jan Louwers Stadion. Er zijn helaas geen wedstrijdtickets meer verkrijgbaar.

De wedstrijd tussen FC Eindhoven en FC Dordrecht stond aanvankelijk gepland om 16.30 uur maar is vanwege nieuwe coronamaatregelen vervroegd naar 16.00 uur. De publiekscatering sluit direct na de wedstrijd.

In aanloop naar het duel tegen de Dordtenaren beleefde FC Eindhoven een bijzondere avond in Utrecht. De ploeg van Rob Penders wist Jong FC Utrecht met 0-6 te verslaan, de grootste uitzege voor FC Eindhoven in het betaalde voetbal. Namens de Blauw-Witten vonden Mawouna Amevor, Jort van der Sande (2x), Brian de Keersmaecker, Jasper Dahlhaus en Valentino Vermeulen het net. Na deze overwinning en de spectaculaire uitoverwinning op Excelsior een week eerder (3-4) kan FC Eindhoven in de competitie voor het eerst sinds februari 2019 drie zeges op rij boeken. De Blauw-Witten staan met 23 punten op een zesde positie in de Keuken Kampioen Divisie.

De Schapenkoppen zijn momenteel hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. Vorige week boekten de Dordtenaren de tweede overwinning van het seizoen door thuis NAC Breda met 2-1 te verslaan. Deze overwinning was de eerste overwinning sinds 16 augustus, toen Jong Ajax met 1-2 werd verslagen. Afgelopen vrijdag was Nikolas Agrafiotis de grote man bij FC Dordrecht. De Griek wist tweemaal het net te vinden en bezorgde zijn ploeg zo de overwinning. Ook oud-Blauw-Witter Jacky Donkor was belangrijk. De vleugelspeler gaf de assist bij de 1-0. Donkor speelde vorig seizoen voor FC Eindhoven en is sinds deze zomer speler van FC Dordrecht.

FC Eindhoven houdt de laatste jaren uitstekende cijfers over aan het treffen met FC Dordrecht. De afgelopen drie seizoenen scoorde FCE in eigen huis 18 doelpunten in drie wedstrijden. De meest uit het oog springende wedstrijd was de thuisoverwinning in 2019. Toen werd FC Dordrecht met 8-1 van het veld gestuurd. Elton Kabangu en Branco van den Boomen waren destijds de uitblinkers. In de twee seizoenen die daarop volgde eindigde de wedstrijd twee keer in een 5-1 overwinning. Jort van der Sande was vorig seizoen de ‘Most Valuable Player’ door drie assists en één doelpunt voor zijn rekening te nemen.

Het treffen met FC Dordrecht is een weerzien met dus Jacky Donkor, maar ook Maarten Peijnenburg en Mawouna Amevor kennen een verleden bij de Schapenkoppen. Amevor zette er zijn eerste stappen in het betaalde voetbal, Peijnenburg bracht een seizoen door aan de Krommedijk.

De wedstrijd is zaterdag in zijn geheel live te zien op ESPN vanwege het interlandweekend, om deze reden ontbreekt Enrico Hernández bij FCE. De middenvelder is op pad met de nationale ploeg van El Salvador. De wedstrijd staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Robin Vereijken.