Blauw-Witten verslaan Jong AZ met 2-1

Rigino Cicilia bezorgt FC Eindhoven drie punten met twee treffers

In speelronde 13 van de Keuken Kampioen Divisie nam FC Eindhoven het op tegen Jong AZ. De ploeg van Ernie Brandts wist een achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning. Beide Eindhovense doelpunten kwamen van de voet van Rigino Cicilia.

Hoewel Jong AZ in de eerste fase van de wedstrijd het meeste balbezit had, waren de eerste grote mogelijkheden voor FC Eindhoven. Buitenspel zorgde ervoor dat het feest tot twee keer toe niet door ging. Binnen de eerste tien minuten kregen de Blauw-Witten nog een mogelijkheid op de openingstreffer. Kaj de Rooij speelde zich goed vrij maar de hoek van het schot was te moeilijk om het doelman De Boer lastig genoeg te maken.
Na ruim een kwartier spelen brak Jong AZ door de Eindhovense defensie waardoor Des Kunst de bal voor het inschieten had. Een geweldige redding van Ruud Swinkels zorgde ervoor dat de stand gelijk bleef.

In de 22ste minuut kon Samy Bourard, na een prachtige individuele actie, een doelpoging doen. Zijn inzet vloog maar net over de kruising, de bal toucheerde de lat, waardoor de twee ploegen in evenwicht bleven.
Niet veel later verschoof het spel zich weer naar de andere kant waardoor Jong AZ een grote mogelijkheid kreeg om op voorsprong te komen. Opnieuw wist Ruud Swinkels zijn ploeg van een achterstand te behoedden.
Na een klein half uur te hebben gespeeld viel het eerste doelpunt dan toch. Jong AZ kwam opnieuw gevaarlijk dicht in de buurt van het doel van Ruud Swinkels. De doelman van FC Eindhoven wist een eerste inzet van Tijjani Reijnders nog te keren, maar bleef in de rebound van Thijs Oosting kansloos achter: 0-1.

Tien minuten voor het einde van de eerste helft kregen de Blauw-Witten een goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Een voorzet van Alvin Daniëls bereikte bijna het been van Samy Bourard. Toch wist de defensie van Jong AZ een doelpunt te voorkomen.
Net voor de rust wist Samy Bourard ruimte voor zichzelf te creëren. Zijn inzet ging echter recht door het midden en was daarmee een makkelijke prooi voor de doelman van AZ.

In de tweede helft schoot FC Eindhoven uit de startblokken. Een steekpass van Rigino Cicilia zette Samy Bourard voor het doel van Jong AZ. Doelman Rody de Boer wist het schot uit het doel te houden, waardoor de Blauw-Witten tegen een achterstand bleven aankijken.
Niet veel later werd deze achterstand dan alsnog weggepoetst. Door een plotselinge balverovering op het middenveld kon Kaj de Rooij de diepte in worden gestuurd en een voorzet geven. Rigino Cicilia kon de bal vervolgens gemakkelijk in het doel tikken: 1-1.

FC Eindhoven bleef vervolgens druk zetten en kwam in de buurt van het doel van Jong AZ, maar de grote kansen bleven uit. Ongeveer een kwartier voor tijd wist Samy Bourard de Blauw-Witten bijna op voorsprong te brengen. Kaj de Rooij speelde de bal goed breed waardoor de Belg een schot op doel kon lossen. Opnieuw wist doelman De Boer redding te brengen en zodoende bleef de stand gelijk.
In de 81ste minuut werd de druk Jong AZ dan eindelijk te veel. Een hoge voorzet werd door Rody de Boer gepakt, maar de doelman werd gehinderd door een eigen speler en moest de bal lossen. Rigino Cicilia was er als de kippen bij om de 2-1 te scoren, dit was ook tevens de eindstand.

Volgende week vrijdag neemt FC Eindhoven het in het Van Donge & De Roo Stadion in Rotterdam op tegen SBV Excelsior. Kaarten voor dit duel, dat om 20.00 uur begint, zijn verkrijgbaar via www.fceuitkaarten.nl

FC Eindhoven – Jong AZ 2-1 (0-1) 29. Thijs Oosting 0-1, 54. Rigino Cicilia 1-1, 81. Rigino Cicilia 2-1. Scheidsrechter: Laurens Gerrets. Geel: Karim Essikal (FC Eindhoven), Justin Bakker, Richard Sedlacek (Jong AZ). Aantal Toeschouwers: 2148.

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Van Den Eynden, Huybers (46. Idzes), Makasi; Peijnenburg, Bourard (90+4. Roseboom), Essikal; Daniëls, Cicilia, De Rooij (85. Biemans).
Jong AZ: De Boer; Church, Koopmeiners (60. Weigelt), Bakker, Gullit, Reijnders, Oosting, Goudmijn, Sedlacek, Kunst (77. Jacobs), Correia (62. Margaret).

Fotografie: Johan Manders