Blauw-Witten vrijdagavond op bezoek in Kerkrade

FC Eindhoven reist vrijdagavond af naar Kerkrade om het daar op te nemen tegen Roda JC. De wedstrijd zal om 20:00 uur van start gaan in het Parkstad Limburg Stadion. De scheidsrechter van dienst is dhr. Pérez.

Afgelopen vrijdag wist FC Eindhoven in eigen huis NAC Breda met 2-0 te verslaan door doelpunten van Enrico Hernández en Joey Sleegers. In de negende en twaalfde minuut van de wedstrijd scoorden de Blauw-Witters. FC Eindhoven hield het doel schoon en trok de overwinning over de streep. Door deze overwinning staat de ploeg van Rob Penders momenteel zevende op de ranglijst met dertien punten uit acht wedstrijden.

De tegenstander van vrijdag, Roda JC, begon dit seizoen goed met een 3-0 overwinning op De Graafschap. Roda JC staat na acht speelrondes momenteel op de 12e plek in de Keuken Kampioen Divisie met elf punten. Tot de vorige wedstrijd lukte het Roda JC om iedere wedstrijd te scoren, maar afgelopen vrijdag lukte dat voor het eerst niet. ADO Den Haag wist de ploeg van trainer Jurgen Streppel hiervan te weerhouden. Zelf maakte ADO twee doelpunten waardoor de Limburgers met 2-0 werden verslagen. Ook FC Eindhoven heeft tot op heden pas in één wedstrijd geen doelpunt gemaakt, dat was de vorige uitwedstrijd bij MVV Maastricht.

In speelronde negen van de Keuken Kampioen Divisie wordt duidelijk wie Periodekampioen wordt. Theoretisch maakt FC Eindhoven nog kans op deze titel naast acht andere kanshebbers. FC Eindhoven maakt alleen kans op de periodetitel als Excelsior en ADO Den Haag verliezen, én FC Volendam, Jong FC Utrecht en Jong AZ punten verspelen. Bovendien moeten de Blauw-Witten het doelpuntenverschil op de grootste kanshebbers – Excelsior, ADO Den Haag, FC Volendam, Jong FC Utrecht en Jong AZ – goed maken.

Vorig seizoen eindigde de ontmoeting tussen Roda JC en FC Eindhoven in Kerkrade in een nederlaag. FC Eindhoven kwam in de eerste helft wel op voorsprong via Jort van der Sande maar na rust zorgden doelpunten van Erik Falkenburg en Kees Luijckx voor een 2-1 nederlaag. De laatste overwinning van de Eindhovenaren op Roda JC is inmiddels al weer een hele tijd geleden. Op 17 augustus 1975 werd het in Kerkrade 1-2.