Blauw-Witten zondagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag

Voorbeschouwing ADO Den Haag – FC Eindhoven

Zondagmiddag zal de ploeg van Rob Penders het in de vijfde speelronde opnemen tegen ADO Den Haag. De wedstrijd wordt om 16:45 uur afgetrapt in het Cars Jeans Stadion onder leiding van scheidsrechter Van der Laan. De wedstrijd is in zijn geheel live te zien op ESPN.

In de eerste speelronden van het seizoen hebben de Blauw-Witten goed gepresteerd. De Eindhovenaren speelden gelijk tegen FC Volendam (2-2) en wonnen verassend van FC Emmen (0-1). Op de Herdgang liep FCE tegen een nederlaag aan tegen Jong PSV (3-2), maar na de zege op FC Den Bosch staan de Blauw-Witten nu met zeven punten op de vierde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Zondagmiddag staan de Eindhovenaren dus tegenover ADO Den Haag. De ploeg van trainer Ruud Brood degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie en is het nieuwe seizoen wisselvallig begonnen. Zo wisten de Hagenezen thuis tegen Jong Ajax (2-0) en uit tegen FC Volendam (1-3) te winnen. Thuis was FC Emmen (1-2) echter te sterk en ook uit tegen NAC Breda (3-0) trok de ploeg uit Den Haag aan het kortste eind. ADO staat na vier speelrondes nu op de achtste plaats met 6 punten.

De club uit de Hofstad wist zich voor het sluiten van de transfermarkt nog te versterken met twee oud-FC Eindhoven spelers. Op de slotdag van de transferperiode werd centrale verdediger Hervé Matthys aan de selectie toegevoegd. De Belg kwam in het seizoen 2017-2018 uit voor FC Eindhoven alvorens hij naar Excelsior Rotterdam transfereerde. Ook Samy Bourard is dit seizoen in het geel-groen van ADO te bewonderen. De dribbelaar maakte vorig jaar de overstap van FCE naar ADO, maar vertrok na een half jaar alweer naar Fehérvár in Hongarije. De Hagenezen huren Bourard dit seizoen van de club uit het Hongaarse Székesfehérvár.

Ook FC Eindhoven versterkte de selectie afgelopen week nog op twee posities. Canadees Charles-Andreas Brym versterkt de gelederen voorin bij de Blauw-Witten, de aanvaller werd transfervrij aan getrokken. Ook werd bekend dat ook Collin Seedorf dit seizoen in het Blauw-Wit te bewonderen is. De rechtsachter was het afgelopen half jaar al op amateurbasis actief bij FC Eindhoven. Beide aanwinsten zijn inzetbaar en reizen mee af naar Den Haag. Daarnaast maakt Cas Faber zijn rentree in de wedstrijdselectie na ruim een jaar revalidatie. De Blauw-Witten moeten Enrico Hernández missen, de middenvelder is op reis met de nationale ploeg van El Salvador.

Het onderlinge duel tussen ADO en FC Eindhoven is de 50e wedstrijd waarin de twee ploegen tegenover elkaar staan. Van de afgelopen 49 duels wonnen de Blauw-Witten er 7, speelde 11 keer gelijk en verloren 31 keer. De laatste uitwedstrijd in Den Haag is er eentje om snel te vergeten voor FC Eindhoven. Op 23 november 2007 werd het 5-2 voor ADO, de Eindhovense doelpunten werden gescoord door Fransman Kévin Diaz.

Met hoofdtrainer Rob Penders blikken we terug op de goede competitiestart en kijken we vooruit naar ADO-uit.