Ernie Brandts: ”Go Ahead goed georganiseerde ploeg”

Voorbeschouwing FC Eindhoven – Go Ahead Eagles

Vrijdagavond staan de Blauw-Witten tegenover Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Divisie. Om 18:45 uur zal scheidsrechter Nagtegaal het startsignaal door het Jan Louwers Stadion laten klinken voor deze wedstrijd.

Afgelopen maandag verloor FC Eindhoven op het AFAS Trainingscomplex van Jong AZ. Ondanks de kansen van de beloften uit Almaar, wist FC Eindhoven te scoren en kwam daarmee op 0-1 voorsprong. Jort van der Sande werd de diepte ingestuurd en gaf de bal perfect voor. Daar stond Hugo Botermans klaar om de score te openen. Helaas moesten Joey Sleegers, Jens van Son en Iker Pozo vroegtijdig het veld verlaten door een blessure. Ernie Brandts: ‘’Met het uitvallen van Joey, Jens en Iker vielen er drie bepalende spelers weg, dat merkten we ook wel in ons spel.’’ In de tweede helft zette Jong AZ de Blauw-Witten onder druk, wat resulteerde in drie doelpunten voor de beloften. FC Eindhoven deed in de slotfase nog wat terug. Flor Van den Eynden gaf vanaf de rechterkant de bal voor op het hoofd van invaller Dave de Meij. De jonge aanvaller knikte goed tegen de bal aan en scoorde in de 90e minuut de aansluitingstreffer voor FC Eindhoven. Het bleef bij 3-2 in het voordeel van Jong AZ. Ernie Brandts: ‘’De eerste helft speelden we gewoon niet goed, waardoor we niet aan ons spel toekwamen. De tweede helft kom je achter en zet je nog alles op alles om die gelijkmaker te forceren, maar we maakten onze kansen niet af.’’

Vrijdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma. Go Ahead Eagles komt onder leiding van Kees van Wonderen op bezoek in het Jan Louwers Stadion. Het aantal geblesseerde spelers is aanzienlijk, Ernie Brandts zegt hierover het volgende: ‘’Het zijn geen blessures die na één dag weer weg zijn. We kijken dag tot dag wanneer ze weer bij de groep aansluiten.”

Na een 3-0 nederlaag eerder dit seizoen tegen de Eagles, zijn de spelers van FC Eindhoven er op gebrand om te winnen tegen de club uit Deventer. De voorgaande editie van FC Eindhoven – Go Ahead Eagles eindigde in een 2-1 overwinning voor de Blauw-Witten, doelpuntenmakers waren Joey Sleegers en Samy Bourard. De Eagles staan op een zesde plek in de competitie en verloren afgelopen dinsdag met 1-3 van Volendam. Ernie Brandts over de ploeg van Kees van Wonderen: “Ze hebben maar achttien doelpunten tegen gekregen en elf keer de nul weten te houden. Het is een zeer goed georganiseerde ploeg, maar wij zijn ervan overtuigd dat we de drie punten hier houden! ”

Vrijdagavond zien we een oude bekende terug aan de Aalsterweg, Jay Idzes keert terug in het Jan Louwers Stadion. De middenvelder van Go Ahead Eagles doorliep een deel van zijn jeugdopleiding bij FC Eindhoven en speelde 57 wedstrijden in het shirt van FC Eindhoven.

Nieuwelingen Jasper Dahlhaus en Collin Seedorf zijn nog niet van de partij. Eerstgenoemde zit in thuisquarantaine, Seedorf is nog niet wedstrijdfit. Maarten Peijnenburg en Brian de Keersmaecker keren terug in de selectie na een uitsluiting.

De wedstrijdselectie: Swinkels, Amevor, Biemans, Peijnenburg, Van der Sande, Jonkerman, Van den Eynden, Botermans, De Meij, De Keersmaecker, Jap Tjong, Vermeulen, Hurkmans, João, Bogaers, Smeins, D. Janssen, Vercoelen, Borgmans, Bourdouxhe.


Collin Seedorf maakte afgelopen zomer de overstap naar Eredivisionist FC Emmen. Nu is hij terug in Eindhoven bij de Blauw-Witten. Wij spraken hem over de overstap, zijn herstel en zijn verwachtingen voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles.