Ernie Brandts: ”Of het nu doorgaat of niet, wij zijn er klaar voor!”

Voorbeschouwing NAC Breda – FC Eindhoven

Vrijdagmiddag staan de Blauw-Witten tegenover NAC Breda in de Keuken Kampioen Divisie. Om 16:30 uur zal scheidsrechter Oostrom fluiten voor het beginsignaal in het Rat Verlegh Stadion.

Vorige week vrijdag nam FC Eindhoven het op tegen Go Ahead Eagles. In het Jan Louwers Stadion was de club uit Deventer te sterk voor het team van Ernie Brandts. Na diverse gemiste kansen, was het vlak voor rust dan toch raak voor Go Ahead. Centrale verdediger Sam Beukema besloot vanaf een meter of 25 uit te halen en met succes: de bal zeilde met een rotvaart naast Ruud Swinkels af, 0-1 voor de ploeg uit Deventer. Na de rust had FC Eindhoven een gering aantal kansen om tot scoren te komen via Jort van der Sande, Brian de Keersmaecker en Alef João. Rond het uur verdubbelde de ploeg uit Deventer de voorsprong. Na een kort genomen hoekschop van Bas Kuipers stond aanvaller Antoine Rabillard vogelvrij bij de tweede paal en kon hij de bal binnen knikken. Het bleef bij een 0-2 overwinning voor Go Ahead Eagles in een wedstrijd waar FC Eindhoven weinig te vertellen had. Trainer Ernie Brandts zei hierover het volgende: ”Ik denk dat er meer in had gezeten als we onze kansen beter hadden benut.”

Vrijdagmiddag staat er een mooi affiche tegen NAC op het programma. FC Eindhoven gaat voor een revanche na een 2-4 nederlaag eerder dit seizoen tegen de ploeg van Maurice Steijn. ”NAC heeft een supersterke ploeg met enorm veel spelers om uit te kiezen, maar wij gaan er alles aan doen om ze vanaf minuut één niet aan het voetballen te krijgen,” zegt Ernie Brandts.

De laatste ontmoeting in Breda eindigde in een waar spektakelstuk. Door twee doelpunten van Rai Vloet en een benutte strafschop van Dario van den Buijs, werd het uiteindelijk 3-3. Echter wisten de Blauw-Witten maar één keer te winnen in het Rat Verlegh Stadion. De eerste en laatste keer dat er gewonnen werd in Breda dateert uit 1957. Toen werd De Parel van het Zuiden met 0-1 verslagen in de Eredivisie.

De tegenstander van vrijdagmiddag boekte afgelopen wedstrijd een overtuigende zege (4-0) in de topper tegen Almere City. Ook neemt FC Eindhoven het aanstaande vrijdag op tegen oud-ploeggenoot Kaj de Rooij. De vleugelaanvaller kwam 42 wedstrijden uit in het shirt van FC Eindhoven. Hij was hierin goed voor 11 doelpunten en 12 assists.

Het extreme weer zorgt ervoor dat er een aantal wedstrijden geen doorgang kunnen vinden. Brandts over het spelen van wedstrijden onder deze omstandigheden: ”Of het nu doorgaat of niet, wij zijn er klaar voor!”

Lorenzo van Kleef en Mitchel van Rosmalen zullen in de wedstrijdselectie van de Blauw-Witten terugkeren van zijn blessure. Flor Van den Eynden voegt zich bij de geblesseerden en is er niet bij tegen NAC.

Wedstrijdselectie: Swinkels, Amevor, Biemans, Peijnenburg, Van Kleef, Van der Sande, Jonkerman, Botermans, De Meij, De Keersmaecker, Jap Tjong, Vermeulen, Hurkmans, Vercoelen, Joao, Bogaers, Smeins, Janssen, Van Rosmalen, Borgmans, Bourdouxhe.