Ernie Brandts: “Volendam best voetballende ploeg”

Voorbeschouwing FC Volendam – FC Eindhoven

Zondagmiddag staat om 12:15 uur de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Na de midweekse bekeruitschakeling op woensdag tegen FC Emmen, wacht er een lastige wedstrijd tegen een ploeg in vorm. De scheidsrechter van dienst is de heer Cantineau. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1!

FC Eindhoven won afgelopen vrijdag thuis van Jong AZ. Dankzij doelpunten van Bart Biemans, Jort van der Sande en Dico Jap Tjong werd er met 3-0 gewonnen van het Alkmaarse beloftenteam. Na een matige eerste helft herpakten de Blauw-Witten zich na rust. FC Eindhoven schoot uit de startblokken in de tweede helft met twee doelpunten in de eerste vijf minuten. Na ruim een uur spelen bepaalde Dico Jap Tjong de eindstand op 3-0. Door deze overwinning klimt FC Eindhoven een plekje op de ranglijst, namelijk naar de twaalfde plaats.

In het bekertoernooi was FC Emmen woensdagavond de tegenstander. De Blauw-Witten speelden een goede wedstrijd, waarin het de beste kansen kreeg. Onder andere een volley op de paal van Brian de Keersmaecker en een goede kopkans voor Jacky Donkor leverden geen goals op. De ploeg uit Emmen ging er uiteindelijk met de winst vandoor dankzij twee doelpunten van Michael de Leeuw. Daar had meer ingezeten zegt ook hoofdtrainer Ernie Brandts: “Gezien de kansen en de manier waarop we gespeeld hebben, was toch om van te genieten vond ik. Dan moet je jezelf belonen en dat hebben we niet gedaan.”

Tegenstander FC Voldendam begon stroef aan de competitie, in de eerste drie duels werd slechts en punt behaald. Na deze slechte start heeft de ploeg van Wim Jonk zich herpakt. ‘Het andere oranje’ is zes duels op rij ongeslagen en met name de laatste weken lieten de Volendammers een uitstekende indruk achter. Met goed voetbal en veel doelpunten werden achtereenvolgens Jong PSV (5-1), Jong AZ (2-6) en FC Dordrecht (7-1) verslagen. “Volendam heeft een fantastisch team met veel goede spelers, de ploeg is technisch begaafd en heeft een goede drive”, zegt Ernie Brandts over de ploeg van zijn goede vriend Wim Jonk. “Volendam is voor mij de best voetballende ploeg in de Keuken Kampioen Divisie.”

Opvallende spelers bij de Volendammers zijn Francesco Antonucci, Nick Doodeman en Samuele Mulattieri. Francesco Antonucci was vorig seizoen al belangrijk voor FC Volendam, waarvoor hij dit seizoen al drie keer scoorde. Nick Doodeman is de assistenkoning van de Keuken Kampioen Divisie, de buitenspeler gaf acht(!) assists in de laatste drie wedstrijden. Samuele Mulattieri kwam op de valreep van de transferperiode naar Volendam. De Italiaanse spits was in drie duels goed voor vier doelpunten en een assist.

FC Eindhoven speelde 63 keer eerder tegen FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie. 20 keer wisten de Blauw-Witten te winnen, 10 keer werden de punten gedeeld en 33 keer wonnen de Volendammers. Het vorige onderlinge duel werd redelijk eenvoudig gewonnen door FC Volendam. In het Jan Louwers Stadion wonnen de Volendammers met 1-4. De laatste keer dat FC Eindhoven in Volendam speelde wonnen de Blauw-Witten overtuigend. Door doelpunten van Elton Kabangu, Samy Bourard en Marcelo Lopes werd het 1-3.

Bij FC Eindhoven keren steeds meer spelers terug van een blessure, zo maakte Joey Sleegers afgelopen woensdag zijn rentree. Ernie Brandts over de selectie: “Iker en Joey kunnen morgen allebei spelen, die kunnen minuten maken. Hugo Botermans viel afgelopen woensdag uit, die is er nog niet bij. Hetzelfde geldt voor Jorn Vancamp.” Bij FC Eindhoven is onder andere Flor Van den Eynden niet van de partij. De Belg is uit voorzorg in thuisquarantaine. Ook Valentino Vermeulen ontbreekt, hij is niet wedstrijdfit.

Wedstrijdselectie: Swinkels, Amevor, Biemans, Zé Pedro, Peijnenburg, Van Kleef, Pozo, Van der Sande, Sleegers, Jonkerman, Van Son, Vermeer, De Keersmaecker, Jap Tjong, Donkor, Joao, Bogaers, Van Rosmalen, Borgmans, Bourdouxhe.