FC Eindhoven behoudt ongeslagen status in Den Bosch: 1-1

Penalty brengt FC Eindhoven ver in blessuretijd langszij

In de derde speelronde van de competitie ging FC Eindhoven op bezoek bij FC Den Bosch in Stadion de Vliert. Het leek er lang op dat FC Eindhoven de wedstrijd ging verliezen, maar in de blessuretijd wist Branco van den Boomen een strafschop te benutten waardoor de Blauw-Witten één punt wisten te bemachtigen.

Met Joey Sleegers in de spits en Samy Bourard op de vleugel werd om 20.00 uur afgetrapt in Den Bosch. Na vijf minuten was de eerste kans van de wedstrijd voor FC Eindhoven. Na een goede onderschepping van Maarten Peijnenburg op het middenveld ontstond de kans voor Samy Bourard. Vanuit een moeilijke hoek belandde de bal in het zijnet. De eerste kans voor FC Den Bosch ontstond niet veel later uit een corner. Een vrije kopkans eindigde recht in de handen van Ruud Swinkels.
Enkele minuten later ging de bal na een overtreding van Valentino Vermeulen op de stip. De linksback ontving hiervoor de eerste gele kaart van de wedstrijd. Vanaf elf meter ziet aanvoerder Danny Verbeek zijn inzet knap gestopt worden door Ruud Swinkels. De doelman wist met deze redding een vroege achterstand voor de Blauw-Witten te voorkomen. De volgende minuten gingen gelijk op en grote kansen bleven uit.
Rond het half uur spelen was daar ineens een grote mogelijkheid voor FC Eindhoven. Een voorzet van Branco van den Boomen viel voor de voeten van Samy Bourard, die de bal vervolgens half raakt en recht op de keeper schiet. In het laatste kwartier zijn er voor beide ploegen nog wat kleine mogelijkheden, echter werden de doelmannen niet getest.
Na 45 minuten voetballen zochten beide ploegen de kleedkamer op met een tussenstand van 0-0 op het scorebord, de grootste kans van de eerste helft was voor de thuisploeg vanaf de penaltystip.

Al vroeg in de tweede helft was daar een hele grote kans voor de thuisploeg. Na balverlies op het middenveld ging het schot rakelings langs het Eindhovense doel. In de 49e minuut kreeg FC Eindhoven de beste mogelijkheid om op voorsprong te komen, nadat een poging van Marcelo Lopes gekeerd werd door doelman Wouter van der Steen had Joey Sleegers de bal voor het intikken, maar zijn schot belandde naast het doel. Na 55 minuten was er een gevaarlijk moment voor het doel van FC Eindhoven, na een snelle actie over de vleugel ging het schot van Ruben Rodrigues net naast.
In de 71ste minuut belandde een indraaiende vrije trap op het hoofd van Stefan Velkov. De Bulgaarse spits kopte de bal buiten bereik van Ruud Swinkels. Zo keek FC Eindhoven met nog twintig minuten op de klok tegen een 1-0 achterstand aan. Met nog een kwartier te spelen kwam FC Eindhoven heel goed weg. Jay Idzes verslikte zich in Ryan Trotman. De Bossche aanvaller tikte de bal net naast.
In het laatste kwartier meldde FC Eindhoven zich met steeds meer mannen voorin, echter werd dit niet in grote kansen omgezet. In de blessuretijd kreeg FC Eindhoven de uitgelegen kans op de gelijkmaker. Na een overtreding van Azzeddine Dkidak op Cicilia ging de bal voor de tweede keer deze wedstrijd op de stip. Branco van den Boomen mistte de penalty, maar mocht opnieuw aanleggen omdat doelman Wouter van der Steen te vroeg van zijn lijn was gekomen. In tweede instantie was het wel raak en zo werd het toch nog gelijk in de slotfase. Na een hectische slotfase wist FC Eindhoven één punt mee te nemen in Den Bosch.

Volgende week komt Go Ahead Eagles op bezoek in het Jan Louwers Stadion. Tickets zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/tickets

FC Den Bosch – FC Eindhoven 1-1 (0-0) 71. Stefan Velkov 1-0, 90+4. Branco van den Boomen 1-1 (strafschop). Scheidsrechter: Rob Dieperink. Geel: Wouter van der Steen (FC Den Bosch), Valentino Vermeulen, Maarten Peijnenburg, Kaj de Rooij (FC Eindhoven). Aantal Toeschouwers: 2852.

FC Den Bosch: Van der Steen; Deijl, Väisänen, Van Moorsel (46. Meerveld), Verbeek (83. Voets), Velkov, Dkidak, Felida, Trotman, Da Rocha Rodriques (72. Mulders), Abdullahi.
FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Peijnenburg, Idzes, Vermeulen (79. Cicilia); Essikal, De Rooij, Van den Boomen; Lopes, Sleegers, Bourard.
Bijzonderheid: 12. Ruud Swinkels stopt een strafschop van Danny Verbeek.

Fotografie: Johan Manders