FC Eindhoven beleeft teleurstellende avond tegen Jong AZ

Blauw-Witten verliezen met 3-2

De mannen van Ernie Brandts reisden maandagavond af naar Wijdewormer voor het treffen met Jong AZ. Op een koud AFAS Trainingscomplex stapten de Blauw-Witten met een 3-2 nederlaag het veld af.

Bij FC Eindhoven ontbrak een flink aantal spelers. Door een uitsluiting moesten Brian De Keersmaecker en Maarten Peijnenburg vanaf de tribune toekijken. Verder voegden Lorenzo van Kleef en Bart Biemans zich deze week bij het lijstje geblesseerden.

Het eerste schot op doel kwam van de voet van Jelle Duin. De centrumspits nam de bal knap aan en schoot, maar Ruud Swinkels pakte de bal zonder problemen. Daarna kwam Hakon Evjen oog in oog met Swinkels, opnieuw stond de doelman zijn mannetje.

Helaas moest Joey Sleegers het strijdtoneel al snel verlaten door een blessure, Dico Jap Tjong was zijn vervanger. Kort daarna kwam FC Eindhoven op voorsprong! Jort van der Sande werd de diepte ingestuurd en gaf de bal perfect voor. Daar stond Hugo Botermans klaar om de score te openen, 0-1!

Vervolgens moest ook Jens van Son de strijd geblesseerd staken, in de ploeg kwam Alef João. Daarna werd FC Eindhoven onder druk gezet door de Alkmaarders. Zo moest Swinkels weer eens in actie komen na opnieuw een schot van Jelle Duin en had de Eindhovense verdediging goede acties in huis om Jong AZ van scoren af te houden. Ruststand 0-1.

In de rust moest Ernie Brandts opnieuw noodgedwongen wisselen. Iker Pozo kon niet verder en werd vervangen door Dave de Meij. Na tien minuten in de tweede helft kwam Jong AZ op gelijke hoogte. Uit een vrije trap vanaf de rand van de zestien schoot Peer Koopmeiners de bal mooi in de kruising.

FC Eindhoven moest het in de tweede helft vooral hebben van de counter. Na een uitbraak kon Dico Jap Tjong schieten, doelman Beau Reus verwerkte de bal tot een corner. Daarna schoot Kenzo Goudmijn de 2-1 tegen de touwen en keek FC Eindhoven tegen een achterstand aan. Vervolgens werd het ook 3-1 voor de beloften. Spits Jelle Duin kreeg de bal voor zijn voeten en schoot de bal van dichtbij achter Swinkels.

Ongeveer een kwartier voor tijd mocht David Janssen zijn debuut maken in het eerste elftal van FC Eindhoven, de verdediger verving Hugo Botermans. Ruud Swinkels keerde daarna een schot van Mohamed Taabouni.

FC Eindhoven voerde de druk in de slotfase wat op, wat ook een doelpunt opleverde. Flor Van den Eynden gaf vanaf de rechterkant de bal voor op het hoofd van Dave de Meij. De jonge aanvaller knikte goed tegen de bal aan en scoorde in de 90e minuut de aansluitingstreffer voor FC Eindhoven.

Helaas bleef het bij deze 3-2 stand. Aanstaande vrijdag speelt FC Eindhoven weer. Dan is om 18:45 uur in eigen huis Go Ahead Eagles de tegenstander.

Jong AZ – FC Eindhoven 3-2 (0-1): 20. Hugo Botermans (0-1). 54. Peer Koopmeiners (1-1). 62. Goudmijn (2-1). 71. Duin (3-1). 90. De Meij (3-2) Scheidsrechter: Jesse Rozendal. Gele kaart: Jorn Berkhout (Jong AZ), Alef João, Jort van der Sande (FC Eindhoven).

Jong AZ: Reus, Gemmel (63. Taabouni), Berkhout, Gullit, Biberoglu, Koopmeiners (C), Evjen (82. Franken), Reijnders, Duin, Goudmijn, Aboukhlal (88. Margaret).

FC Eindhoven: Swinkels (C); Van den Eynden, Vermeulen, Amevor, Bourdouxhe; Van Son (27. João), Pozo (46. De Meij), Bogaers; Botermans (77. D. Janssen), Van der Sande, Sleegers (19. Jap Tjong).

Fotografie: Jeem Sportsphotography