FC Eindhoven en Telstar delen de punten: 1-1

Teleurstellende avond in het Jan Louwers Stadion

Na de nederlaag van vorige week vrijdag op bezoek bij Almere City FC kregen de Blauw-Witten de kans om zich te revancheren tegen Telstar. In de ‘El Clásico’ van de Keuken Kampioen Divisie slaagde FCE hier maar deels in: het werd 1-1.

FC Eindhoven kwam na acht minuten spelen met de schrik vrij. Maarten Peijnenburg, die de aanvoerdersband droeg omdat Mawouna Amevor en Jens van Son afwezig waren, struikelde over de bal toen hij deze wilde onderscheppen. De aanvallers van Telstar wilden profiteren van deze misser en het uitspelen. Maarten Peijnenburg zat er weer tussen met een voetje, maar verraste Nigel Bertrams bijna, die net op tijd in de hoek lag om een eigen doelpunt te voorkomen.

De eerste echte doelpoging van FC Eindhoven was gelijk raak. Na 22 minuten wist Joey Sleegers de bal tegen de touwen te schieten. Maarten Peijnenburg gaf een strakke, hoge steekpass op de nummer 10 van FC Eindhoven. Sleegers nam de bal goed aan, dribbelde richting de goal, haalde uit en schoof de bal in de verre hoek voorbij doelman Abdel El Ouazzane. De mannen van Rob Penders kwamen door Sleegers’ negende treffer van het seizoen op een 1-0 voorsprong.

Na een half uur spelen kregen de Blauw-Witten de kans om een tweede treffer te maken. Joey Sleegers kon de bal vanaf de linker vleugel hoog voorgeven op de helemaal vrijstaande Valentino Vermeulen, maar de bal was net niet goed genoeg op maat waardoor Vermeulen geen richting aan zijn kopbal kon geven. Telstar probeerde een minuut na deze kans te antwoorden via een corner en de bal verdween ook achter de achterlijn, maar werd afgevlagd door de grensrechter die buitenspel had waargenomen. Overige echte kansen bleven de eerste helft uit.

Na de thee kwam Telstar na vijf minuten in de buurt van de gelijkmaker. Ozan Kökcü mocht op goal koppen na de voorzet vanaf de rechtervleugel, maar kopte een halve meter naast. Twee minuten later kreeg FC Eindhoven de kans om de voorsprong uit te breiden. Uit een vrije trap, genomen door Joey Sleegers, kopte de ingevallen Charles-Andreas Brym op doel, maar ook zijn inzet ging naast de goal.

Het bleef lang stil aan d’n Aalsterweg. Pas na 67 minuten voetballen was er weer een shot tussen de palen. Jort van der Sande schoot van een meter of 25 op doel, maar de goalie van de bezoekers kon zijn bal in de hoek eenvoudig opvangen.

Met nog een kwartier op de klok moest Mitchel van Rosmalen het veld met een blessure verlaten. Zijn invaller was Joey van Casand. Ook Enrico Hernández werd vervangen voor Koen Oostenbrink. Vlak na deze wissels kwamen de Eindhovenaren er over de linker kant van het veld uit. Charles-Andreas Brym slingerde de bal hoog voor op Joey Sleegers, die een metertje te kort kwam om de bal tot doelpunt te verwerken.

Vlak voor tijd het sluiten van de markt kregen de Blauw-Witten toch nog de gelijkmaker om de oren. Uit een hoekschop kopte de ingevallen Rashaan Fernandes de bal voorbij Nigel Bertrams de goal in. Met nog een kleine tien minuten te gaan stond het 1-1 in het Jan Louwers Stadion.

Diep in de blessuretijd kregen de Blauw-Witten drie keer op rij de kans om de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken. Eerst werd het schot van Jort van der Sande geblokt, daarna kreeg Brym de bal niet op het hoofd van een ploeggenoot. Een aanval later lukte het de Canadees wel om de bal op het hoofd van Joey Sleegers te leggen. Sleegers kopte, maar zag zijn poging een halve meter naast de goal verdwijnen. De 2-1 bleef uit en FC Eindhoven en Telstar deelde de punten middels een 1-1 gelijkspel.

FC Eindhoven – Telstar 1-1 (1-0). 22. Sleegers 1-0, 82. Fernandes 1-1. Gele kaart: Van Casand (FC Eindhoven), Vlijter, Aktas (Telstar). Scheidsrechter: M. Nagtegaal.

FC Eindhoven: Bertrams; Bogaers, Seedorf, Peijnenburg, Vermeulen; Van Rosmalen (76. Van Casand), De Keersmaecker, Hernández (76. Oostenbrink); Sleegers, Van der Sande, Rácz (46. Brym).

Telstar: El Ouazzane; Berenstein, Aktas, Tugarinov, Zakir (46. Liesdek); Vlijter (72. Vandermeulen), Van Doorm, Blackson; Smit (62. Plet), Kökcü, Van Velzen (72. Fernandes).

Fotografie: Jeem Sportsphotography