FC Eindhoven en TOP Oss weten niet te scoren

Wedstrijd eindigt in 0-0

Op vrijdagavond speelde FC Eindhoven in het Jan Louwers Stadion tegen TOP Oss. In een weinig verheffend schouwspel stond er na negentig minuten de brilstand op het scorebord: 0-0.

Bij FC Eindhoven keerde Iker Pozo terug bij de wedstrijdselectie. Mawouna Amevor was er niet bij, hij had een uitsluiting vanwege zijn vijfde gele kaart tegen SC Cambuur. Hij werd vervangen door Bart Biemans. Verder had Ernie Brandts een basisplaats op het middenveld ingeruimd voor Mitchel van Rosmalen.

De eerste tien minuten verliepen rustig. Beide ploegen speelden de bal geduldig rond, wat niet leidde tot grote kansen. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de ploeg uit Oss. Na een voorzet van linksback Ruben Roosken miste Dennis van der Heijden de bal volledig, waardoor er geen echte doelpoging werd ondernomen. Niet veel later probeerde Brian de Keersmaecker een vrije trap om te toveren tot doelpunt, maar zijn schot zwabberde naast het doel.

Rond het halfuur probeerde de Belgische middenvelder het nogmaals via een vrije trap, maar deze bal eindigde een meter boven de deklat. Met iets minder dan veertig minuten op de klok testte Dennis van der Heijden doelman Ruud Swinkels, maar de goalie hield de bal prachtig uit de bovenhoek. In de laatste officiƫle speelminuut van de eerste helft kregen de Blauw-Witten een grote kans. Brian de Keersmaecker kon paniek in de defensie van de Ossenaren niet afstraffen. Hiermee was de kans op een doelpunt in de eerste helft nog niet verkeken. Maarten Peijnenburg stond bij een corner vrij bij de tweede paal na doorkoppen van Jort van der Sande, maar de poging van de centrale verdediger werd door Mart Remans van de doellijn gehaald.

Beide ploegen begonnen met dezelfde elf namen aan de tweede helft. De ploeg van Ernie Brandts drong in de eerste tien minuten van de tweede helft aan, maar echt grote kansen bleven uit. Na zeventig minuten kreeg FC Eindhoven een grote kans via Mitchel van Rosmalen, maar zijn aanname was niet optimaal waardoor hij geen schot kon lossen.

In het laatste kwartier van de wedstrijd kregen de Ossenaren een kans via Dennis van der Heijden, maar hij zag zijn schot geblokt worden. Mitchel van Rosmalen probeerde het hierna van afstand, maar die poging ging naast. Enkele minuten later kregen de Blauw-Witten een levensgrote kans. Iker Pozo kwam goed door en legde de bal terug, maar er was niemand die de bal binnentikte. TOP Oss zag hierna een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Vijf minuten later werd er afgefloten door scheidsrechter Smit, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon.

Volgende week wacht de formatie van Ernie Brandts een reis naar Limburg. In Stadion de Geusselt wacht MVV Maastricht. Om 20:00 uur zal er afgetrapt worden in het zuiden van ons kikkerlandje.

FC Eindhoven – TOP Oss 0-0 (0-0) Scheidsrechter: Nick Smit. Gele kaart: Jens van Son (FC Eindhoven), Trevor David, Jan Lammers, Livio Milts (TOP Oss).

FC Eindhoven: Swinkels, Vermeulen (69. Seedorf), Peijnenburg, Biemans, Bogaers; Van Son, Van Rosmalen, De Keersmaecker (74. Pozo); Dahlhaus (74. Botermans), Van der Sande, Donkor.

TOP Oss: Geens, David, Lammers, Roosken, Milts (80. Peters), Van den Herik, Van der Heijden, P. Rommens, O. Rommens, Fleuren, Remans (90+1. Sanches).

Fotografie: Jeem Sportsphotography