FC Eindhoven hard onderuit in Nijmegen

N.E.C. Nijmegen is met 6-0 te sterk

Zaterdagmiddag ging FC Eindhoven op bezoek bij N.E.C. Nijmegen voor speelronde zes van de Keuken Kampioen Divisie. In een leeg Goffertstadion gingen de Blauw-Witten hard onderuit, het werd 6-0 in het voordeel van de Nijmegenaren.

Bij FC Eindhoven ontbrak Kaj de Rooij, de buitenspeler krijgt de ruimte om een transfer af te ronden. Ten opzichte van vorige week startte Valentino Vermeulen in de basis, verder liet hoofdtrainer Ernie Brandts zijn elftal ongewijzigd.

In de openingsfase van de wedstrijd kreeg N.E.C. als eerst een mogelijkheid. Middenvelder Joep van der Sluijs wipte de bal over doelman Thom Jonkerman maar trof geen doel. Daarna liet FC Eindhoven van zich horen en kopte Bart Biemans naast uit een voorzet van Pieter Bogaers. Niet veel later kwamen de Blauw-Witten goed weg nadat Jordy Bruijn de lat trof na een kort genomen corner.

Na ruim 24 minuten werd FC Eindhoven weer gevaarlijk. Uit een corner kopte Valentino Vermeulen de bal op doel, N.E.C.-doelman Norbert Alblas moest zich strekken en voorkwam een Eindhovense treffer. Vervolgens probeerde Jort van der Sande het met een schot vanaf randje zestien, het schot ging rakelings langs het doel van Alblas.

Jordy Bruijn snelde daarna langs een aantal Eindhovense verdedigers en trof de paal. Uit de corner die daarop volgende moest Thom Jonkerman redding brengen na een kopbal van Kevin Bukusu. N.E.C. Nijmegen kwam daarna op voorsprong dankzij Souffian El Karouani, de buitenspeler schoot van afstand knap raak.

Na 39 minuten keek FC Eindhoven tegen een 2-0 achterstand aan. Na een schot van Elayis Tavsan was Rangelo Janga het meest attent om de rebound binnen te tikken. Kort daarna kreeg FC Eindhoven een goede kans. Een diepe bal van Lorenzo van Kleef werd door Hugo Botermans meegenomen richting het doel. Norbert Alblas stond zijn mannetje en keerde de inzet van de jonge spits knap. Aan de andere kant sneed Elayis Tavsan door de Eindhovense verdediging en schoot op de paal.

Kort na rust werd het 3-0 voor de Nijmegenaren via Jonathan Okita. De Duitser speelde enkele Eindhovense spelers uit en schoot hard binnen. Ongeveer een minuut later scoorde N.E.C. opnieuw, de 4-0 werd binnengeschoten door Joep van der Sluijs.

Na iets meer dan een uur spelen moest Norbert Alblas weer eens aan de bak. De doelman keerde een vrije trap vanaf ongeveer vijfentwintig meter van Jens van Son.

In minuut 73 kwam N.E.C. Nijmegen op een 5-0 voorsprong via Dirk Proper. Doelman Thom Jonkerman zat mis bij een corner waardoor de jonge middenvelder de bal kon binnen werken. Daarna voorkwam Flor Van den Eynden erger voor FC Eindhoven door een voorzet van Jonathan Okita tot een corner te verwerken.

Ruim tien minuten voor tijd mocht Mitchel van Rosmalen zijn debuut maken in het eerste elftal van FC Eindhoven, hij verving Mawouna Amevor. Vinnie Vermeer maakte zijn eerste minuten sinds zijn terugkeer. In de slotfase moest Thom Jonkerman de strijd staken vanwege een blessure. Omdat de vijf wisselmogelijkheden gebruikt waren trok veldspeler Maarten Peijnenburg het keeperstenue aan en moest FC Eindhoven verder met tien man.

Uiteindelijk bleven de Blauw-Witten met negen man over nadat Pieter Bogaers rood ontving na een overtreding op Elayis Tavsan. In de slotseconden werd het ook nog 6-0 door een doelpunt van Jordy Bruijn.

Volgende week vrijdag ontvangt FC Eindhoven in eigen huis SBV Excelsior Rotterdam.

N.E.C. Nijmegen – FC Eindhoven 6-0 (2-0) 34. Souffian El Karouani 1-0, 39. Rangelo Janga 2-0, 52. Jonathan Okita 3-0, 54. Joep van der Sluijs 4-0, 73. Dirk Proper 5-0, 90. Jordy Bruijn 6-0. Scheidsrechter: Sander van der Eijk. Rode kaart: 90+3. Pieter Bogaers (FC Eindhoven). Gele kaart: Valentino Vermeulen, Jort van der Sande, Ivo Rossen (FC Eindhoven).
Bijzonderheid: 90+4. Gele kaart voor Ivo Rossen (FC Eindhoven).

N.E.C. Nijmegen: Alblas, Van Eijnden, Bukusu (57. Odenthal), Bruijn, Tavsan, Okita (78. Beekman), Vet (56. Proper), El Karouani (78. Culhaci), Van der Sluijs, Van Rooij (78. Lartey), Janga.

FC Eindhoven: Jonkerman; Vermeulen (67. Van Den Eynden), Biemans, Amevor (79. Van Rosmalen), Bogaers; Van Son, Pozo (56. Peijnenburg), Van der Sande (79. Vermeer); Van Kleef, Botermans, Jap Tjong (79. João).

Fotografie: Johan Manders