FC Eindhoven knokt zich naar 2-2

Blauw-Witten pakken punt tegen koploper NAC Breda

FC Eindhoven heeft aan de wedstrijd tegen NAC Breda één punt over gehouden. Na een doelpuntloze eerste helft eindigde het duel tegen de koploper in 2-2. Namens FC Eindhoven scoorden Joey Sleegers en Samy Bourard. Sydney van Hooijdonk (strafschop) en Roger Riera zorgden voor de Bredase treffers.

Voordat het duel begon werd er een indrukwekkende minuut stilte voor oud-spelers Toon Verhoeven en Wim Lubse. De wedstrijd begon rustig met weinig mogelijkheden, maar na twintig minuten kwam het duel los.

De gevaarlijke momenten van FC Eindhoven in de eerste fase van de wedstrijd kwamen van Marcelo Lopes. Tot twee keer toe gaf de Portugees hard voor, twee keer wist niemand de bal binnen te tikken. Het eerste schot op doel kwam van Joey Sleegers, maar zijn vrije trap van ver kon makkelijk gevangen worden door doelman Nick Olij.

Na 40 minuten voetballen was er de eerste grote kans voor de bezoekers. Een goede actie van Othmane Boussaid belandde bij Sydney van Hooijdonk. De spits schoot rakelings over het doel. Niet veel later moest Ruud Swinkels voor de eerste keer redding brengen.
Een eerste helft met weinig kansen eindigde in 0-0.

Waar de kansen in de eerste helft schaars waren, gebeurde er in de tweede helft genoeg. FC Eindhoven kwam goed uit de kleedkamer. De eerste aanval in de tweede helft leverde de Blauw-Witten direct een kans op. Marcelo Lopes legde de bal goed terug, het daaropvolgende schot van Karim Essikal ging net naast.

In de vijfde minuut van de tweede helft onderschepte Marcelo Lopes na goed druk zetten de bal op het middenveld en gaf hem mee aan Joey Sleegers. De aanvaller schoot na een mooie actie de bal hard in de kruising en zette daarmee de Blauw-Witten op een 1-0 voorsprong. Meteen daarna had Marcelo Lopes de 2-0 op de voet. Maarten Peijnenburg zette de Portugees met een prachtige pass vrij voor het doel, maar zijn poging ging rakelings over.

Snel daarna wisten de Bredanaren gelijk te maken. Na een overtreding van Flor van den Eynden ging de bal op de stip. Sydney van Hooijdonk benutte de strafschop en zette de bezoekers hiermee op gelijke hoogte.

In de volgende aanval moest Nick Olij redding brengen op een vlammend schot van Samy Bourard vanaf de rand van de zestien. Niet veel later was Samy Bourard alsnog trefzeker. Na een goede voorzet van Karim Essikal schoot de Belg de bal buiten bereik achter doelman Nick Olij. Met zijn vijfde goal van het seizoen zette hij FC Eindhoven opnieuw op voorsprong. In de laatste minuten ging NAC nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Uit een corner wist Maarten Peijnenburg de bal van de lijn te halen. De volgende doelpoging was het alsnog raak. Verdediger Roger Riera maakte van dichtbij de gelijkmaker: 2-2.

In de allerlaatste minuten kwam de ploeg van Ernie Brandts heel goed weg. Een vrije trap vanaf de rand van de zestien spatte uiteen op de kruising.

Na een boeiende tweede helft eindigde de wedstrijd tegen de koploper in 2-2.

Aanstaande maandag speelt FC Eindhoven de stadsderby tegen Jong PSV. Het duel op De Herdgang begint om 20.00 uur.

FC Eindhoven – NAC Breda 2-2 (0-0) 50. Joey Sleegers 1-0, 60. Sydney van Hooijdonk 1-1 (strafschop), 70. Samy Bourard 2-1, 86. Roger Riera 2-2. Scheidsrechter: Sander van der Eijk. Geel: Samy Bourard, Moses Makasi (FC Eindhoven), Arno Verschueren, Javier Noblejas, Othman Boussaid, Luka ilic (NAC Breda). Aantal Toeschouwers: 3251.

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Van Den Eynden, Biemans, Makasi; Peijnenburg, Bourard, Essikal; Lopes (88. Daniëls), Cicilia, Sleegers.
NAC Breda: Olij; Van Anholt, Riera, Noblejas, Mashart; Verschueren, Boussaid (71. Filipovic), I. Ilic; L. Ilic, Van Hooijdonk (68. Dogan), El Allouchi (46. Stokkers).

Fotografie: Johan Manders