FC Eindhoven onderuit in Maastricht

Blauw-Witten verliezen met 2-0 van MVV

Het elftal van Ernie Brandts reisde vrijdag af naar Zuid-Limburg, voor de wedstrijd tegen MVV Maastricht. De wedstrijd eindigde in een domper, het werd 2-0 voor de thuisploeg.

Bij FC Eindhoven keerden Jorn Vancamp, Lorenzo van Kleef en Mawouna Amevor terug bij de wedstrijdselectie. Laatstgenoemde stond tevens aan de aftrap, wat ten koste ging van Valentino Vermeulen. Ook was er een basisplaats voor Collin Seedorf, die zijn 50ste wedstrijd speelde voor de Blauw-Witten in de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast koos Ernie Brandts voor Iker Pozo en Hugo Botermans als vervangers van Jens van Son en Brian de Keersmaecker.

FC Eindhoven oogde dreigend in de openingsfase van de wedstrijd en maakte het spel op de helft van MVV. Dit leidde tot een aantal mogelijkheden waar de laatste pass telkens niet het juiste eindstation bereikte. De eerste doelpogingen kwamen van de kant van de Eindhovenaren. Jort van der Sande kwam tot twee keer toe in een positie om te scoren, maar zijn schoten misten kracht. Na een te korte terugspeelbal kwam keeper Mike Havekotte in de problemen door goede pressie van Hugo Botermans. De doelman schoot tegen de aanvaller op, maar helaas draaide de bal net de verkeerde kant op, waardoor deze niet in de goal belandde. FC Eindhoven won in het eerste halfuur veel duels en herstelde balverlies snel, waardoor MVV amper tot kansen kwam.

Na ruim 30 minuten spelen kwam MVV er na een counter gevaarlijk uit. Arne Naudts zorgde voor de eerste echte dreiging aan de kant van de Sterrendragers. De spits van MVV kwam tot een schot maar Ruud Swinkels wist zijn poging te keren. 5 minuten later kwamen de Maastrichtenaren tot een volgende mogelijkheid. Thibaut van Acker schoot van buiten de zestien recht op Swinkels af, maar de goalie kon de bal makkelijk pakken. In de laatste 10 mintuten van de eerste helft kwamen beide teams niet meer tot gevaarlijke kansen. De spelers zochten het kleedlokaal op met een 0-0 ruststand.

FC Eindhoven begon tweede helft met drie verse krachten. Jasper Dahlhaus, Collin Seedorf en Iker Pozo bleven achter in het kleedlokaal. Zij werden vervangen door Alef João, Lorenzo van Kleef en Jens van Son. Een kleine tien minuten na het fluitsignaal van scheidsrechter Ruperti voor de aftrap van de tweede helft, kwam het eerste wapenfeit van de voet van Jacky Donkor. Na een slecht weggewerkte corner van Jérôme Deom, kwam de bal uiteindelijk bij de linksbuiten van de Blauw-Witten. Zijn schot miste de juiste richting.

Na een uur spelen liet de ploeg van trainer Darije Kalezic zich voor het eerst zien in de tweede helft. Na een onverwachts afstandsschot van Jérôme Deom, moest Ruud Swinkels zijn uiterste best doen om een voorsprong van MVV tegen te gaan. De hieruit volgende corner kwam voor de voeten van aanvoerder Luc Mares. Dit schot was daarentegen een stuk eenvoudiger te stoppen voor Ruud Swinkels. In de 69ste minuut kwam de thuisploeg toch op een 1-0 voorsprong dankzij een doelpunt van Koen Kostens. De invaller schoot knap binnen in de verre hoek, na een slim balletje van Jérôme Deom.

Zo’n twintig minuten voor tijd maakte Jorn Vancamp zijn rentree voor FC Eindhoven. Hij verving Jacky Donkor en speelt voor het eerst sinds oktober vorig jaar. Een minuut later ging het opnieuw fout voor de Blauw-Witten. Maarten Peijnenburg trok Arne Naudts naar de grond en scheidsrechter Ruperti wees naar de stip. De spits van MVV ging zelf achter de bal staan en schoot feilloos binnen.

Met nog ruim vijf minuten aan reguliere speeltijd kwam Jason Bourdouxhe, na een corner van Jens van Son, tot twee maal toe tot een schot. Niet veel later krijgt FC Eindhoven op een mooie plek voor een specialist een vrije trap. Jorn Vancamp schoot de bal hard in de hoek, maar Mike Havekotte kon de aansluitingstreffer voorkomen. Een paar minuten later klonk het eindsignaal. FC Eindhoven verliest met 0-2 op bezoek bij MVV.

Maandag 5 april staat alweer de volgende wedstrijd op het programma voor FC Eindhoven. Op tweede paasdag reizen de Blauw-Witten af naar Dordrecht, waar om 14:30 uur afgetrapt zal worden tegen De Schapekoppen.

MVV Maastricht – FC Eindhoven 2-0 (0-0)  69. Koen Kostons 1-0, Arne Naudts 2-0 (strafschop). Scheidsrechter: Clay Ruperti. Gele kaart: Mike Havekotte, Luc Mares, Tim Zeegers (MVV Maastricht), Iker Pozo, Maarten Peijnenburg, Jorn Vancamp (FC Eindhoven).

MVV Maastricht: Havekotte, Zeegers, Soumaoro, Salasiwa, Sürmeli (57. Kostons), Van Acker, Mares, Deom, Mickels, Blummel (89. Angiulli), Naudts.

FC Eindhoven: Swinkels, Amevor, Peijnenburg, Van der Sande, Botermans, Seedorf (46. Van Kleef), Pozo (46. Van Son), Donkor (72. Vancamp), Bogaers, Van Rosmalen (80. Bourdouxhe), Dahlhaus (46. Alef João).

Fotografie: Johan Manders