FC Eindhoven op vrijdag naar de Domstad

Vrijdagavond staat alweer de volgende wedstrijd op het programma voor FC Eindhoven. Om 20:00 uur trappen de Blauw-Witten op Trainingscomplex Zoudenbalch af tegen Jong FC Utrecht.

Vorig weekend won FC Eindhoven knap bij Excelsior. In Rotterdam keken de Blauw-Witten al binnen tien minuten tegen een 1-0 achterstand aan. De ploeg van Rob Penders rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze kwam er na 37 minuten ook via Pieter Bogaers, die met zijn rechtervoet de bal in de hoek schoot. Enkele minuten later was het Barnabás Rácz die op schitterende wijze de bal over doelman Van Gassel schoot. Vlak na rust was Joey Sleegers, eerder aangever bij de 1-2, de gevierde man. Hij zette op aangeven van Jort van der Sande de 1-3 op het scorebord. Een lastige fase brak aan, waarin FC Eindhoven binnen zes minuten tijd twee tegendoelpunten incasseerde. Eerst schoot Thijs Dallinga de 2-3 tegen de touwen, waarna Mats Wieffer een vrije trap binnen wist te koppen. 3-3 na een uurtje gespeeld te hebben. Na 73 minuten besloot scheidsrechter Vos het spel stil te leggen vanwege voorwerpen op het veld. Na de spelhervatting wist FC Eindhoven haar goede spel van de fase daarvoor voort te zetten en zelfs te bekronen met een winnend doelpunt. Na 77 minuten haalde Collin Seedorf verwoestend uit na matig uitverdedigend werk van Excelsior en zette zo de 3-4 op het bord. Zo boekte FC Eindhoven haar eerste uitoverwinning sinds 13 augustus, doen FC Emmen verslagen werd. Door deze zege staat FC Eindhoven momenteel op een zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Vrijdag dus de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. De beloftenploeg staat momenteel tiende en kende na een vliegende start een mindere periode, waarin zij drie wedstrijden op rij verloren. Afgelopen vrijdag ging het elftal van trainer Darije Kalezic met 2-1 onderuit in Den Bosch. In de eerste helft kregen de Domstedelingen twee doelpunten om de oren. Een aansluitingstreffer een kwartiertje voor tijd van Ayman Sellouf bleek niet genoeg voor een resultaat.

Vorig seizoen was de wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en FC Eindhoven het openingsduel van de competitie. Op een regenachtige avond in Utrecht wonnen de Blauw-Witten met 1-2. In de eerste helft opende Kaj de Rooij na elf minuten al de score. Vlak na rust trokken de Utrechters de stand gelijk via Tim Pieters. In de 70e minuut bepaalde Lorenzo van Kleef vanaf de elfmeterstip de eindstand op 1-2.

De wedstrijd van vrijdag wordt de tiende ontmoeting tussen beide teams in de Keuken Kampioen Divisie. FC Eindhoven wist vijf van deze ontmoetingen te winnen. 3 wedstrijden eindigden onbeslist en eenmaal wist Jong FC Utrecht er met de drie punten vandoor te gaan.

Voor Maarten Peijnenburg en Collin Seedorf is het een weerzien met hun oude club. Beide verdedigers speelden in de jeugd van FC Utrecht. Seedorf speelde er tot en met de onder 19. Peijnenburg speelde 50 duels namens Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie, alvorens hij via FC Dordrecht in Eindhoven terechtkwam. Bij FC Eindhoven keert Mawouna Amevor terug in de selectie na zijn schorsing.

De wedstrijd van vrijdag staat onder leiding van scheidsrechter Rozendal. Voor deze wedstrijd geldt een aantrekkelijke combi-deal om voor een lage prijs naar zowel Jong FC Utrecht als VVV-Venlo te gaan. Meer informatie daarover vind je hier. Er zijn al genoeg opgaves om de bus te laten rijden. Reis je niet mee naar Utrecht? Dan is de wedstrijd voor de thuisblijvers te volgen via de schakelshow op ESPN en via onze social mediakanalen.