FC Eindhoven overtuigt, maar speelt gelijk

Blauwwitten eindigen als derde en treffen De Graafschap in de Play-Offs

De Blauwwitten speelden in Volendam een sterke wedstrijd maar vergaten zichzelf te belonen met drie punten. Vele grote kansen werden gemist waardoor FC Volendam van een 0-2 achterstand kon terugkomen via Gaetan Oristanio en Daryl van Mieghem. Bij de Eindhovense ploeg scoorde Joey Sleegers beide doelpunten.

Trainer Rob Penders wijzigde op drie plaatsen zijn elftal ten opzichte van de wedstrijd tegen FC Emmen. Jens van Son en Collin Seedorf werden vervangen voor Matthias Verreth en Pieter Bogaers. Barnabás Rácz nam de plaats in van de geschorste Charles-Andreas Brym.

De Blauw-Witte formatie van Rob Penders liet in het begin van de wedstrijd zien dat het in Volendam voor de drie punten wilde gaan. Al vroeg in de wedstrijd zette Barnabás Rácz, na goed doorkoppen van Jort van der Sande, Joey Sleegers vrij voor doelman Filip Stankovic. De nummer 10 rondde keurig af en liet zijn twintigste competitietreffer van het seizoen aantekenen: 0-1.

FC Eindhoven trok zich na de snelle openingstreffer niet terug en ging op zoek naar meer. Jort van der Sande volleerde de bal rakelings over en een paar minuten later schoof Joey Sleegers de bal net voorlangs.
De thuisploeg kon daar, in het eerste kwart van de wedstrijd, alleen een gevaarlijke corner van Daryl van Mieghem tegenover zetten. Nigel Bertrams verkeek zich bijna op de indraaiende bal van de trapspecialist van FC Volendam, maar de bal ging net voorlangs.

Na 25 minuten spelen creëerde FCE de volgende kans. Na goed doorzetten van Valentino Vermeulen zette Barnabás Rácz Jort van der Sande in een goede positie. De spits zocht, en vond, Joey Sleegers. De Helmonder liet na om de stand naar 0-2 te tillen en tikte de bal net over. Even later had Joey Sleegers opnieuw een grote mogelijkheid. Brian De Keersmaecker zette de linker aanvaller aan het werk, maar die stuitte op de goed uitkomende Filip Stankovic.

Een goed lopende Eindhovense aanval stond na een half uur spelen aan de basis van de volgende kans voor Joey Sleegers. Valentino Vermeulen vond het hoofd van de nummer tien van Eindhoven, die de bal gestopt zag worden door Filip Stankovic.
Aan de andere kant leek Boy Deul de stand vanuit het niets recht te trekken. De middenvelder tikte een vrije trap van Daryl van Mieghem met de hand in het doel. Scheidsrechter Rob Dieperink zag dat goed, liet een Volendams feestje niet doorgaan en gaf Deul een gele kaart.

Op slag van rust kregen beide ploegen enkele kansen. Nigel Bertrams tikte een voorzet weg en keerde de rebound met zijn lichaam. Aan de andere kant kreeg Barnabás Rácz een schitterende pass van Matthias Verreth niet goed mee en zag Jasper Dahlhaus zijn schot, na een afvallende bal, geblokt worden. In blessuretijd tikte Nigel Bertrams met een goede redding een schot van Francesco Antonucci uit de onderhoek.

Na de hervatting leidde een uitgespeelde aanval tot de 0-2. Barnabás Rácz zag Valentino Vermeulen over de rechterkant gaan en gaf de bal perfect in de loop van de opkomende wingback. De voorzet op Joey Sleegers was op maat en de 0-2 een feit!

Met het oog op de Keuken Kampioen Play-Offs paste trainer Rob Penders enkele wissels toe. Matthias Verreth was al niet aan het begin van de tweede helft van de aftrap verschenen (voor hem kwam Cas Faber) en Joey Sleegers en Brian De Keersmaecker gingen naar de kant voor Mitchel van Rosmalen en Koen Oostenbrink.

Gaetan Oristanio bracht de stand terug tot 1-2 via een mooie omhaal. Jort van der Sande had vlak daarna de marge weer op twee kunnen brengen. De spits kopte de bal, na een perfecte voorzet van Pieter Bogaers, hard op de handen van doelman Stankovic.

Mitchel van Rosmalen kwam in de 73e minuut vrij voor het Volendamse doel. De invaller haalde uit en schoot via de lat over. Even later leek hij, na goed doorkoppen van Justin Ogenia, opnieuw op weg naar 1-3, maar liet zich de kaas van het brood eten.

In de slotfase ging de thuisploeg nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Uit een van de uitbraken kreeg Justin Ogenia de kans de wedstrijd in het slot te gooien. Via de even daarvoor ingevallen doelman Dion Vlak en een verdediger ging de bal er niet in.

In blessuretijd wist FC Volendam de 2-2 te scoren. Een schot van Daryl van Mieghem, licht getoucheerd, was te machtig voor Nigel Bertrams. Door dit late gelijkspel eindigt FCE in de vierde periode op doelsaldo, achter Roda JC Kerkrade, op de derde plaats

In de competitie eindigt FC Eindhoven op een mooie derde plaats en kan de focus richting de Keuken Kampioen Play-Offs, waar de Graafschap de tegenstander zal zijn.

Op maandag 9 mei start FC Eindhoven met een uitduel in Doetinchem, aanvang 20.00 uur. Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar via fc-eindhoven.nl/uitkaarten

Later in die week, vrijdag 13 mei, wordt in het Jan Louwers Stadion de return gespeeld. Meer informatie over de kaartverkoop van dit duel is hier te vinden.

FC Volendam – FC Eindhoven 2-2 (0-1) 6. Joey Sleegers 0-1, 49. Joey Sleegers 0-2, 61. Gaetano Oristiano 1-2, 90+2. Daryl van Mieghem 2-2. Scheidsrechter: Rob Dieperink. Geel: Boy Deul, Derry John Murkin (FC Volendam), Mitchel van Rosmalen, Cas Faber (FC Eindhoven). Aantal toeschouwers: 5818.

FC Volendam: Stankovic (82. Vlak); Murkin, Mirani, Plat (46. Van Duijl), James (15. W. Ould-Chikh); Oristiano (64. El Kadiri), Deul, Antonucci (74. Zeefuik); Van Mieghem, Mühren, Kaars (31. Visser).

FC Eindhoven: Bertrams; Vermeulen, Peijnenburg, Amevor, Bogaers, Dahlhaus (70. Seedorf); Verreth (46. Faber), De Keersmaecker (54. Oostenbrink); Rácz, Van der Sande (75. Ogenia), Sleegers (54. Van Rosmalen).