FC Eindhoven sluit oefenreeks af met overwinning

Roda JC Kerkrade met 0-1 verslagen

Vrijdagavond speelde FC Eindhoven een oefenduel tegen Roda JC Kerkrade. Dit was alweer de laatste test voor de start van de competitie op 9 augustus. Jort van der Sande maakte het enige doelpunt van de wedstrijd waardoor FC Eindhoven de wedstrijd wist te winnen.

De wedstrijd begon met hard spel van beide kanten waardoor het spel moeilijk op gang kwam. Jort van der Sande kreeg na ongeveer een kwartier spelen een schietkans maar zijn inzet werd gekeerd door de Limburgse verdediging. In de 34ste minuut kreeg Roda JC een grote kans. Ruud Swinkels werd verschalkt door een kopbal, maar stond Karim Essikal op de doellijn om de bal weg te koppen. Vervolgens kreeg Roda JC opnieuw een mogelijkheid, maar deze keer kon Swinkels de bal gemakkelijk pakken.
Daarna kwam FC Eindhoven meer in de wedstrijd wat tot verschillende kansen leidde. Zo kon in de 42ste minuut aanvoerder Branco van den Boomen op doel schieten van buiten de zestien, maar dit schot kon makkelijk worden gekeerd door de doelman van Roda JC.

FC Eindhoven begon de tweede helft sterk en zocht meteen het doel van de Limburgse ploeg. Na ongeveer tien minuten spelen in de tweede helft kreeg Joey Sleegers een grote kans op de 0-1. Helaas schoot hij de bal net over het doel. Niet lang daarna kreeg hij, na een goede combinatie met Jort van der Sande, nog een grote mogelijkheid maar dit schot belandde net naast de paal.
Na een corner In de 62ste minuut viel de bal in de kluts, waarna Jort van der Sande de bal binnen kan werken en FC Eindhoven op een 0-1 voorsprong zet.
Vanaf dat moment kwam er meer druk vanuit de Limburgse kant en vlogen er een paar schoten net naast het Eindhovense doel.
Na een kleine 10 minuten knokte FC Eindhoven zich weer terug in de wedstrijd en was het spel weer in evenwicht. Hierdoor waren er kansen aan beide kanten van het veld.
In de 88ste minuut wist Kaj de Rooij de voorsprong bijna te vergroten na een goede dribbel maar de keeper van Roda JC wist te voorkomen dat de bal het net raakte. Dit was ook tevens de laatste kans van de wedstrijd waardoor FC Eindhoven de wedstrijd wist binnen te slepen.

Aanstaande vrijdag zal FC Eindhoven het seizoen starten met een wedstrijd in Stadion de Goffert tegen N.E.C. Nijmegen.

Roda JC Kerkrade – FC Eindhoven 0-1 (0-0) 63. Jort van der Sande 0-1

Roda JC Kerkrade: Muyters, Werker, Klaasen, Cotán (66. Ahidar), Simakala (66. Verburgh), Croux (66. Gobitaka), Schlösser, Remans (74. Alberg), Van Eijma, Souren, Keulen.
FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Peijnenburg, Biemans, Zé Pedro; Essikal, Idzes (53. De Rooij), Van den Boomen; Lopes (46. Daniëls), Van der Sande (81. Cicilia), Sleegers (83. Bourard).