FC Eindhoven start nieuwe jaar met domper

Blauw-Witten verliezen met 2-0

Op vrijdagavond speelde FC Eindhoven de eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar. In Velsen-Zuid was Telstar de tegenstander in het Rabobank IJmond Stadion. De Eindhovenaren begonnen het jaar met een domper. Het werd 2-0 in het voordeel van de Witte Leeuwen.

Bij FC Eindhoven mocht nieuweling Justin Ogenia meteen in de basis beginnen. Daarnaast begon Jay Idzes in de basis, de middenvelder herstelde in de winterstop van een kuitblessure.
In de tweede minuut keek FC Eindhoven al tegen een achterstand aan. Na een dribbel door de Eindhovense defensie was een schot van Elayis Tavsan te machtig voor Ruud Swinkels. Daarna keerde de Eindhovense doelman een schot van Reda Kharchouch en voorkwam zo een grotere achterstand. Niet veel later moest Zé Pedro de strijd staken na opnieuw een blessure. De Portugees werd vervangen door Jarno Janssen.

Tien minuten voor de rust kreeg Telstar een vrije trap op een mooie positie. Anthony Berenstein ging achter de bal staan en schoot, tot opluchting van FC Eindhoven, op de lat. Een minuut later dribbelde Reda Kharchouch door de Eindhovense defensie, maar de spits schoot net voorlangs.
Niet veel later kreeg FC Eindhoven een grote mogelijkheid. De Blauw-Witten kregen de bal van Telstar cadeau en Moses Makasi kon er met de bal vandoor. De Engelsman wist de bal voor het doel te brengen waar Samy Bourard de bal ontving. Uit de kluts kreeg de Belg een schietkans maar zijn schot werd gesmoord en zo kon Telstar de bal net voor de doellijn weggewerken.

Na ongeveer zeven minuten spelen in de tweede helft kwam Telstar op een 2-0 voorsprong. Een lange bal van achteruit viel tussen Maarten Peijnenburg en Reda Kharchouch in. De spits van Telstar kreeg de bal mee en rondde fraai af.


FC Eindhoven kwam even later goed weg nadat Elayis Tavsan de mogelijkheid kreeg om uit te halen. Zijn schot werd van richting veranderd en belandde zo op de buitenkant van de paal.
Niet veel later werd er weer gevaar gesticht voor het doel van Ruud Swinkels. Een voorzet werd afgeslagen en de afvallende bal werd door Shayne Pattynama vanuit de draai maar net baast geschoten.
Reda Kharchouch schoot daarna bijna zijn tweede van de avond binnen. Ruud Swinkels liet dit niet toe en pakte het schot stijlvol uit de hoek. Uit de hoekschop die daarop volgde kopte Ilias Bronkhorst net voorlangs.

Volgende week staat dé Derby op het programma. In het Jan Louwers Stadion wacht FC Eindhoven op onze oosterburen, Helmond Sport. Het duel begint om 20.00 uur. Kaarten zijn on line te verkrijgen via http://fc-eindhoven.nl/tickets

Telstar – FC Eindhoven 2-0 (1-0) 2. Elayis Tavsan 1-0, 52. Reda Kharchouch 2-0. Scheidsrechter: Ingmar Oostrom. Gele kaart: Charlie Gilmour, Elayis Tavsan (Telstar). Aantal Toeschouwers: 1980

Telstar: Van der Maaten; Bronkhorst, Gilmour (62. Lynen), Korpershoek, Berenstein; Pattynama, Van Doorm, Najah, Benamar; Tavsan, Kharchouch (78. Plet).
FC Eindhoven: Swinkels; Ogenia, Peijnenburg, Biemans, Zé Pedro (13. Janssen); Essikal (57. Cicilia), Idzes, Makasi; Bourard (62. De Meij), Van der Sande, De Rooij.

Fotografie: Johan Manders