FC Eindhoven wacht lastige uitwedstrijd in Venlo

Voor het eerst sinds 2016 reist FC Eindhoven op vrijdagavond weer af naar De Koel in Venlo voor een officiële wedstrijd tegen VVV. Zonder publiek, zal er om 20:00 uur afgetrapt worden tussen beide ploegen.

Afgelopen zaterdag wist FC Eindhoven op eigen veld te winnen van FC Dordrecht. De Blauw-Witten wisten voor de derde keer op rij te winnen in de Keuken Kampioen Divisie. Binnen het kwartier opende Joey Sleegers de score namens de Blauw-Witten. De buitenspeler wist raak te schieten na een scrimmage voor het Dordtse doel, waardoor FC Eindhoven al vroeg op voorsprong kwam. FC Eindhoven was op zoek naar een verdubbeling van de score, die er ook kwam na een half uur spelen. Jort van der Sande frommelde zich langs de verdediging, zocht de verre hoek uit en krulde de bal in het netje. De voorsprong werd in de eerste helft nog tweemaal vergroot. Vanuit een voorzet van Joey Sleegers kopte Mawouna Amevor voor de tweede wedstrijd op rij raak. Op slag van rust was Joey Sleegers betrokken bij zijn vierde goal van de middag. Weer was hij aangever, ditmaal op Jort van der Sande. Sleegers kwam aan de rechterkant door, waarna hij de bal panklaar voor het doel legde en Jort van der Sande de bal alleen nog maar binnen hoefde te tikken: 4-0 met rust.
In het tweede bedrijf wist FC Eindhoven minder kansen te creëren en was het FC Dordrecht met de aansluitingstreffer via oud-Blauw-Witter Jacky Donkor. In de slotfase bepaalde Cas Faber met zijn eerste treffer in het betaald voetbal de eindstand op 5-1.

Vrijdagavond wordt de competitie dus hervat tegen VVV. De Venlonaren verkeren niet in een beste vorm. De degradant van afgelopen seizoen verloor haar laatste vijf competitieduels van achtereenvolgend Excelsior, De Graafschap, FC Emmen, Jong Ajax en ADO Den Haag. Mede dankzij deze reeks is de ploeg van trainer Jos Luhukay afgezakt naar een zestiende plek in de competitie. De laatste overwinning dateert alweer van 9 oktober, toen MVV met 2-0 werd verslagen in een Limburgs onderonsje. Doelpunten werden destijds gemaakt door Tristan Dekker en Carl Johansson.

Toch heeft FC Eindhoven het traditioneel lastig tegen VVV-Venlo. De Limburgers wonnen de laatste tien van de twaalf onderlingen ontmoetingen in het Covebo Stadion – De Koel. Slechts eenmaal wist FC Eindhoven met het volle pond huiswaarts te keren. Een keer werden de punten gedeeld tussen beide ploegen. Het laatste officiële onderlinge duel in Venlo werd door de thuisploeg met 1-0 gewonnen. Op 16 december 2016 werd er met 1-0 verloren. Vlak voor rust kwam FC Eindhoven met 10 man te staan, na een rode kaart voor Fries Deschilder. Bij een opstootje aan de zijlijn ontving de Belgische spelverdeler een discutabele rode kaart, waarna twee andere spelers nog geel kregen voor protesteren. In de 65e minuut wist Joey Sleegers de winnende goal te maken voor zijn toenmalige werkgever. FC Eindhoven zocht naar de gelijkmaker, maar meerdere doelpogingen strandden in goede bedoelingen.

Joey Sleegers is niet de enige die morgen op het veld staat met een verleden bij beide clubs. Jarno Janssen en Mitchel van Rosmalen genoten een deel van hun jeugdopleiding in het Geel-Zwart. Aan de kant van VVV-Venlo heeft Joeri Schroijen een verleden in de jeugd bij FC Eindhoven.

De wedstrijd van vrijdag begint om 20:00 uur en wordt door de aangescherpte maatregelen helaas zonder toeschouwers afgewerkt. De wedstrijd is wel live te volgen via het schakelkanaal van ESPN. Ook zal Radio FCE zijn rentree maken op YouTube, waarop de wedstrijd in zijn geheel te volgen is.