FC Eindhoven zegt meerdere spelerscontracten formeel op

FC Eindhoven heeft formeel een aantal aflopende spelerscontracten opgezegd volgens de richtlijnen van de CAO. Het gaat hier om de verbintenissen met Bart Biemans, Jason Bourdouxhe, Jarno Janssen, Dico Jap Tjong, Flor Van den Eynden, Thom Jonkerman, Justin Ogenia, Ruud Swinkels en Zé Pedro. Daarnaast lopen de huurovereenkomsten met Jasper Dahlhaus, Iker Pozo, Lorenzo van Kleef, Hugo Botermans, Jorn Vancamp, Brian De Keersmaecker en Jacky Donkor af. De club gaat mogelijk met een aantal spelers nog in gesprek voor een langer verblijf.

De opties in de contracten van Dico Jap Tjong, Flor Van den Eynden, Jarno Janssen en Justin Ogenia zijn niet gelicht. Eerder maakte FC Eindhoven al bekend dat het contract van Valentino Vermeulen met een jaar is verlengd.

“Met een aantal spelers gaan we mogelijk nog in gesprek voor een verlengde samenwerking.’’ aldus Technisch Manager Marc Scheepers. ‘’De komende periode wordt hier meer in duidelijk. We moeten door de financiële onzekerheid door corona snijden in onze spelersbegroting, maar tegelijkertijd moeten we zorgen voor een kwalitatief goede groep in het nieuwe seizoen. De rol van spelers uit de jeugdopleiding zal steeds groter gaan worden.”