FCE geeft jubileum extra kleur met overwinning

Rigino Cicilia en Kaj de Rooij scoren

FC Eindhoven heeft de jubileumwedstrijd tegen MVV Maastricht met 2-0 gewonnen. De Blauw-Witten, die dit weekend het 110-jarig bestaan van de club vieren, kwamen moeizaam op gang in het jubileumduel, maar wisten de wedstrijd, door doelpunten van Rigino Cicilia en Kaj de Rooij, alsnog naar zich toe te trekken.

In de openingsfase, waarin de thuisploeg het spel probeerde te controleren, was de eerste kans voor tegenstander MVV Maastricht. Deze kans leek de Blauw-Witten wakker te schudden, waarna de ploeg meer druk begon te zetten. Voor de eerste grote kans voor FC Eindhoven moesten de ruim 2500 toeschouwers wachten tot een kleine twintig minuten. Bart Biemans kopte bijna een vrije trap binnen, maar de Maastrichtse sluitpost Nigel Bertrams wist de inzet te keren.

Niet veel later kreeg FC Eindhoven opnieuw een kans op de openingstreffer. Rigino Cicilia kreeg de bal in de voeten waarna hij vanaf een kansrijke positie een schot kon lossen, maar de spits schoot de bal ruim over het doel heen.

Na ruim een half uur te hebben gespeeld begon MVV weer wat aan te dringen en Enes Mahmutovic zag zijn inzet via een Eindhovens been over de achterlijn gaan.
Vlak voor rust herpakten de Blauw-Witten zich weer en kreeg Rigino Cicilia, na goed wegdraaien, opnieuw een grote kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Het schot ontbrak echter de precisie waardoor de stand gelijk bleef.

De eerste kans in de tweede helft was voor MVV. Joshua Holtby kwam na een steekpass oog-in-oog met Ruud Swinkels. Een reflex van de Eindhovense doelman zorgde ervoor dat de inzet niet direct het doel in vloog. De bal stuiterde vervolgens richting het doel maar Jay Idzes wist deze nog net op tijd weg te werken. Beide ploegen wisten vervolgens voor een langdurige periode in de wedstrijd weinig te creëren waardoor de echte grote kansen uit bleven.

In de 71ste minuut zag Marcelo Lopes zijn voorzet via een Limburgs been bijna in het doel gaan. Kort daarna wist FC Eindhoven de ban te breken. In de 73ste minuut werd er in eerste instantie een corner afgeslagen. De bal werd opnieuw voorgezet waarna de bal in het doelgebied bleef hangen. Rigino Cicilia kon de bal eenvoudig intikken en de stand op 1-0 brengen.

Direct daarna kreeg FC Eindhoven de kans om de score te verdubbelen. Alvin Daniëls kon na een goede dribbel een schot lossen. Deze mistte helaas de kracht om het de Limburgse doelman moeilijk genoeg te maken.
MVV probeerde de gelijkmaker te forceren door hoog druk te zetten op de helft van de Blauw-Witten. De druk zorgde voor gaten in de defensie van MVV waardoor Rigino Cicilia gemakkelijk naar voren kon dribbelen en bal af kon leggen op Kaj de Rooij. De Bestenaar schoot de bal keurig naast de doelman, maar de paal gooide roet in het eten.
Vlak voor het laatste fluitsignaal werd de wedstrijd beslist. Kaj de Rooij nam de bal met de hak mee waarna hij de bal tussen de palen wist te schieten: 2-0.

De overwinning is een mooi begin van het jubileumweekend, dat de dag erna groots gevierd gaat worden.

Volgende week vrijdag speelt FC Eindhoven opnieuw in het Jan Louwers Stadion. De tegenstander is dan koploper Cambuur Leeuwarden. Kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via www.fc-eindhoven.nl/tickets

FC Eindhoven 2-0 (0-0): 73. Rigino Cicilia 1-0, 89. Kaj de Rooij 2-0. Scheidsrechter: Sam Dröge. Geel: Rigino Cicilia, Kaj de Rooij, Collin Seedorf, Moses Makasi (FC Eindhoven), Enes Mahmutovic (MVV Maastricht). Aantal Toeschouwers: 2532.

FC Eindhoven: Swinkels; Seedorf, Peijnenburg, Biemans, Makasi; Faber (80. Van Den Eynden), Idzes (61. Lopes), Essikal; Daniëls, Cicilia, De Rooij (90+1 Bogaers).
MVV Maastricht: Bertams; Vermijl (88. Kott), Mahmutovic, Van Acker, Last (80. Vlijter); Holtby, Mares, Deom (46. Goppel), Schroijen; Kostons, Van den Hurk.

Fotografie: Johan Manders