FCE naar halve finale Play-Offs!

Blauwwitten schakelen De Graafschap uit na 3-1 zege

FC Eindhoven heeft in een uitverkocht Jan Louwers Stadion afgerekend met De Graafschap. Na een zinderende eerste helft stond de 3-1 eindstand al op het scorebord. Justin Ogenia, Charles-Andreas Brym en Joey Sleegers maakten de Eindhovense treffers. Mees Kaandorp scoorde tegen.

De ploeg van Rob Penders was op één plaats in het elftal gewijzigd ten opzichte van het heenduel met De Graafschap. Justin Ogenia verving de geblesseerde Jasper Dahlhaus.

Beide ploegen tastten elkaar af in de openingsfase. FC Eindhoven en De Graafschap kregen beide corners die niets opleverden. In de tiende minuut kwamen de Blauwwitten eruit via Justin Ogenia. De vervanger van Jasper Dahlhaus besloot het te proberen van een meter of twintig. Zijn poging belandde hard in de onderhoek bij Hidde Jurjus: 1-0.

Terwijl de Eindhovenaren nog in de feeststemming waren kon Sam Hendriks na een voorzet van Giovanni Korte de bal net niet binnentikken. Even later schoot de buitenspeler zelf met als resultaat de bal in de handen van Nigel Bertrams.

In de zestiende minuut was het alweer gelijk via een doelpunt van Mees Kaandorp. Na een aanval over links bracht Giovanni Korte de bal voor, deze werd teruggelegd door Johnatan Opoku en door Kaandorp binnen geschoten.

De minuten hierna had FCE veelvuldig te bal maar kwam het niet tot kansen. In de 22e minuut zette Collin Seedorf de bal op maat voor op Charles-Andreas Brym, die de bal met een subtiele voetbeweging binnentikte.

Vanuit de aftrap waren de Superboeren slordig waardoor de Blauwwitten konden overnemen. De bal werd gegeven aan Joey Sleegers die met een prachtige actie twee verdedigers uitspeelde. Één-op-één met Hidde Jurjus faalde hij niet: 3-1.

De wedstrijd was los en het uitverkocht Jan Louwers Stadion ging tekeer. Giovanni Korte kwam hierna door aan de linkerkant en schoof de bal via de handen van Nigel Bertrams richting het doel. Matthias Verreth kon de bal net voor de lijn weghalen tot vreugde van het thuispubliek.

De Graafschap was kort voor rust dichtbij de aansluitingstreffer. Na een knappe aanval via Jonathan Opoku belandde de bal bij Sam Hendriks. De spits kreeg de bal niet goed verwerkt dus draaide de grote kans op niets uit.

De tweede helft was amper van start of Joey Sleegers sneed er weer aan de linkerkant door. Zijn schot met links miste teveel kracht waardoor Hidde Jurjus geen problemen kende. Na vijf minuten kwam De Graafschap ook gevaarlijk voor het doel. De ingebrachte bal werd tegen Maarten Peijnenburg aan gekopt en opgeraapt door Nigel Bertrams.

FC Eindhoven counterde hierna snel via Justin Ogenia, Valentino Vermeulen en Matthias Verreth. Laatstgenoemde schoot de bal recht in de handen van de keeper van De Graafschap. De Superboeren waren hierna op hun beurt gevaarlijk met voorzetten van de zijkant. De Eindhovense defensie wist deze echter goed te verwerken.

In de 65e minuut kon Charles-Andreas Brym gevaarlijk schieten na een snelle vrije trap van Maarten Peijnenburg. Zijn schot van de rand van de zestienmeter was een makkelijke prooi voor Hidde Jurjus.

Vijf minuten later kwamen de Superboeren door aan de linkerkant via Giovanni Korte. Zijn lage voorzet werd teruggelegd en bijna binnengeschoten. Nigel Bertrams bracht in twee instanties redding. Uiteindelijk stopte hij de bal net voor de doellijn. FC Eindhoven counterde en kwam via Joey Sleegers oog-in-oog met Hidde Jurjus. De goalie van De Graafschap keerde de inzet van de nummer 10 van FCE.

De Superboeren zette hierna aan via Camiel Neghli en Giovanni Korte. Nigel Bertrams keerde echter tot twee keer de schoten van afstand. Even later bleef het Jan Louwers Stadion akelig stil toen weer Giovanni Korte de bal net naast schoot.

Door de overwinning plaatst FCE zich voor de halve finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Daarin treft het de winnaar van het tweeluik tussen ADO Den Haag en NAC Breda. Aanstaande dinsdag speelt FC Eindhoven uit in Den Haag of Breda, aanvang 20.00 uur. Hou voor de informatie over de kaartverkoop onze gebruikelijke kanalen en fc-eindhoven.nl/uitkaarten in de gaten.
De return vindt zaterdag 21 mei plaats, aanvang 16:30 uur in, het, hopelijk in weer uitverkocht, Jan Louwers Stadion. De online kaartverkoop start morgen, zaterdag 14 mei, om 12.00 uur op fc-eindhoven.nl/tickets.

FC Eindhoven – De Graafschap 3-1 (3-1) 10. Justin Ogenia 1-0, 16. Mees Kaandorp 1-1, 22. Charles-Andreas Brym 2-1, 24. Joey Sleegers 3-1. Scheidsrechter: Jannick van der Laan. Geel: Charles-Andreas Brym (FC Eindhoven), Jasper van Heertum, Julian Lelieveld, Giovanni Korte (De Graafschap). Aantal toeschouwers: 4200 (uitverkocht).

FC Eindhoven: Bertrams; Vermeulen, Amevor, Peijnenburg, Seedorf, Ogenia (77. Bogaers); Verreth (82. Oostenbrink), De Keersmaecker; Brym (77. Janssen), Van der Sande, Sleegers (90+1. De Meij).

De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum (69. Önal), Van de Pavert, Fortes; Schuurman (83. Brittijn), Opoku, Neghli (83. konings); Kaandorp (61. Lieftink), Hendriks (61. Gravenberch), Korte.

Fotografie: Jeem Sportsphotography