Geen toeschouwers thuis tegen Jong AZ

Ook twee AwayDays zonder supporters

De komende drie weken zal het betaalde voetbal zonder toeschouwers op de tribune de competitie vervolgen. Deze maatregel is een gevolg van de opgelegde corona maatregelen van het kabinet afgelopen vrijdag.

Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie uitvoerig onderzocht of – in plaats van in lege stadions te spelen – het mogelijk is om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel toeschouwers bij kunnen zijn. Het blijkt vrijwel onmogelijk om duels op te schuiven. Het is bovendien risicovol voor de voortgang van de competities, terwijl de ontwikkeling van het coronavirus onzeker is. Daarom is de conclusie van dit onderzoek dat de wedstrijden niet worden uitgesteld. Lees hier het hele statement van de KNVB.

Voor FC Eindhoven betekenen deze nieuwe maatregelen dat er twee AwayDays zonder supporters afgewerkt worden, uit bij VVV-Venlo (19-11) en Almere City FC (3-12). Daarnaast zal de thuiswedstrijd tegen Jong AZ (26-11) achter gesloten deuren plaatsvinden, ticketkopers voor deze wedstrijd ontvangen persoonlijk bericht.

FCE betreurt deze situatie en hoopt uiteraard zo snel mogelijk weer met publiek op de tribunes te kunnen voetballen. Blijf gezond en hopelijk tot snel aan d’n Aalsterweg!