”Heel dankbaar voor de kans die ik nu krijg”

Interview met Ivo Rossen

Ivo Rossen is sinds dit seizoen onderdeel van de technische staf bij FC Eindhoven. De assistent-trainer geeft uitleg over zijn rol bij FC Eindhoven, kijkt terug op de wedstrijd tegen MVV Maastricht en blikt vooruit op de wedstrijd tegen SC Cambuur.

Ivo Rossen zou dit seizoen beginnen als hoofdtrainer bij de Onder 19, maar deze zomer veranderde zijn rol binnen de club. ‘’Tijdens mijn vakantie werd ik gebeld door Marc Scheepers. Hij vertelde dat Ernie Brandts de nieuwe hoofdtrainer werd en dat ze mij graag wilden toevoegen aan de staf. Het was voor mij ook een grote verrassing, maar ik vond het wel erg leuk. Het is natuurlijk wel hetgeen waar je altijd hard voor hebt gewerkt en waar je naartoe werkt.
Tijdens het trainingskamp ben ik aangesloten bij het team. Daar heb ik even met de andere stafleden gezeten en hebben we het over de invulling van mijn rol gehad. Ik ben erbij gekomen als een van de assistenten van de hoofdtrainer. Daarnaast probeer ik de jongens individueel bij te sturen op het moment dat ze me ergens voor nodig hebben. Ten slotte maak ik samen met de fysiotherapeuten de krachtschema’s voor de jongens.’’

Ondertussen is Ivo alweer enkele maanden actief bij de selectie en is hij erg te spreken over zijn eerste periode: ‘’Het bevalt erg goed. Het is natuurlijk toch een beetje een droom. Mijn ambitie is om hoofdtrainer te worden, maar alles stap voor stap. Dit is zeker een hele mooie stap in de goede richting. FC Eindhoven is natuurlijk wel een beetje mijn cluppie geworden. Ik ben hier zes jaar als voetballer actief geweest en ook wat jaren als trainer in de jeugdopleiding. Ik ben de club dan ook heel dankbaar voor de kans die ik nu krijg.’’

De trainer werkt ook buiten het Jan Louwers Stadion hard aan zijn carrière als trainer. ‘’Dit jaar heb ik het erg druk. Ik volg momenteel de trainerscursus UEFA A in Zeist. Ik ben hoofdtrainer bij Quick Nijmegen waar ik het eerste elftal train. Daarnaast loop ik stage bij PSV Onder 17 en ben ik hier fulltime in dienst. Het is een erg druk jaar, maar ik zie het als een kwestie van investeren. Ik vind het super leuk om te doen en ik kan overal wat leren.’’

In speelronde 15 wonnen de Blauw-Witten met 2-0 van MVV Maastricht. ‘’Ik denk dat het van beide kanten een matige wedstrijd was. Natuurlijk bekijken we de wedstrijd achteraf nog een aantal keer aan de hand van wedstrijdbeelden. Daarin werd wel duidelijk dat wij de beste kansen hebben gehad over de hele wedstrijd gezien. In het begin van de tweede helft kwamen we goed weg. Ruud Swinkels wist knap redding te brengen in de een-op-een situatie. Als het op dat moment 0-1 wordt denk ik dat we het heel moeilijk hadden gekregen. Uiteindelijk maakte Rigino Cicilia de verlossende 1-0 en daarna zorgde Kaj de Rooij voor de 2-0. Al met al is het een verdiende overwinning. De beste wedstrijd was het niet, maar het gaat uiteindelijk om de drie punten.’’

Vrijdag komt de koploper van de competitie op bezoek. Ivo Rossen verwacht veel van de wedstrijd: ‘’SC Cambuur is de ploeg in vorm, maar wij zijn thuis nog ongeslagen. Deze reeks willen we graag zo lang mogelijk vasthouden. Ik denk dat wij vooral in thuiswedstrijden erg goed presteren. Vrijdag is Samy Bourard er weer bij, dat is zeker in ons voordeel. Samy is met zijn drive, techniek, drang naar voren en omschakeling erg belangrijk voor het team.
Ik verwacht een mooie wedstrijd. Cambuur is een grote club en staat bovenaan. Het is een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. Gelukkig hebben we afgelopen vrijdag gewonnen en die lijn zullen we vrijdag proberen door te trekken. We hebben tegen grote clubs als NAC, N.E.C. en Go Ahead Eagles laten zien dat het gewoon kan. Dus ook vrijdag zullen wij zeker voor de drie punten gaan. We moeten zorgen dat we de dingen doen die van te voren worden afgesproken. Iedereen zal vanaf de eerste seconde bij de les moeten zijn en dan denk ik dat we een goede kans maken.’’