”Ik hoop voor de winterstop nog minuten te maken”

Interview met Jort van der Sande

Al vroeg in het seizoen raakte Jort van der Sande geblesseerd, ondertussen is de aanvaller hard op de weg terug. Samen met de spits kijken we terug op de wedstrijd tegen SC Cambuur en blikken we vooruit op de wedstrijd tegen TOP Oss.

De laatste weken zagen we Jort van der Sande steeds vaker op het veld om aan zijn herstel te werken. ‘’Het gaat gelukkig goed! Ik heb van de week foto’s laten maken en het zag er allemaal goed uit. De orthopeed en de arts waren erg tevreden over het verloop. Ik heb vandaag voor de eerste keer weer volledig meegetraind met de selectie. Nu kan ik weer gaan opbouwen naar wedstrijdfit. Het is wel weer zwaar, ik ben de laatste weken een heel andere belasting gewend. Maar het is erg fijn om weer op het veld te kunnen staan.’’

Op de vraag wanneer van der Sande weer verwacht wedstrijdminuten te maken antwoordt de aanvaller: ‘’Aanstaande maandag bij de beloften is nog net te vroeg, maar het is de intentie om de week erop minuten te maken bij het tweede elftal. Ik hoop voor de winterstop nog wat minuten te kunnen maken in de competitie. Maar mocht het niet lukken, dan zeker weten na de winterstop!’’

Afgelopen vrijdag zag Jort van der Sande vanaf de tribune toe hoe SC Cambuur de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe trok. ‘’Ik vond dat we vooral in de eerste helft weinig weggaven en dat we erg compact opgesteld stonden. Ik denk dat dit het maximale was wat we konden brengen tegen deze tegenstander. Dan is het begin van de tweede helft niet echt lekker. Het doelpunt in de 46ste minuut is meteen een mentale klap die je krijgt kort na de rust. Dan volgt heel snel de 0-2 en is het lastig om dit tegen SC Cambuur te herstellen.’’

De verloren wedstrijd tegen SC Cambuur was de eerste nederlaag in eigen huis dit seizoen. Van der Sande verwacht niet dat dit effect zal hebben op de komende wedstrijden: ‘’We gaan elke wedstrijd hetzelfde in en dan maakt het niet uit of we uit of thuis spelen. Het is een mooie reeks die we weggezet hebben.

Aankomende vrijdag gaan de Blauw-Witten op bezoek bij TOP Oss. ‘’TOP Oss is normaal gesproken altijd een lastige tegenstander, maar momenteel zitten ze er niet erg lekker in. Ik zag dat TOP Oss erg weinig scoort en niet heel hoog staat. Het zal zeker geen makkelijke wedstrijd worden, ik denk zeker dat er kansen liggen voor ons vrijdag. Het is een tijdje geleden dat we punten gepakt hebben in een uitwedstrijd. Onze goede thuisreeks is nu doorbroken, dus tijd dat we iets aan onze uitreeks gaan doen’’, sluit de spits lachend af.