Jens van Son: ”Miste reacties vanaf de tribunes”

Voorbeschouwing FC Eindhoven – FC Den Bosch

Op vrijdag 30 april is het zover: een wedstrijd mét publiek in het Jan Louwers Stadion. Aan de Aalsterweg ontvangen de Blauw-Witten provinciegenoot FC Den Bosch. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Vos en vangt om 20.00 uur aan.

Vorige week vrijdag speelden FC Eindhoven de derby tegen buurman Helmond Sport. In een tamme wedstrijd leken de twee ploegen aanvankelijk tevreden met een gelijkspel, maar het was de ploeg uit Helmond die in de slotfase alsnog met de winst aan de haal ging. Veel kansen waren er niet voor beide ploegen, totdat Alec van Horenbeek in de blessuretijd het winnende doelpunt binnenkopte. Jens van Son over de verloren derby: ”Het is heel frustrerend om zo te verliezen, want ik denk dat we eigenlijk een redelijk goede wedstrijd speelden.”

Vrijdagavond zullen de tribunes van het Jan Louwers Stadion voor het eerst in lange tijd weer eens gevuld zijn met supporters. Jens van Son over het spelen zonder publiek: ”Wat ik vooral miste, waren de reacties vanaf de tribune. De herrie en de reuring die er ontstond wanneer er iets gebeurde op het veld maakte de wedstrijd een stuk levendiger. Af en toe leek het wel alsof we een trainingspartijtje speelden.”

De tegenstander van vrijdag, FC Den Bosch, wist de laatste twee wedstrijden met overtuigende cijfers te winnen. Tegen FC Dordrecht werd met 2-6 gewonnen en een week later was het Limburgse Roda JC aan de beurt, 7-0. Jens van Son, die zelf ook een verleden kent bij FC Den Bosch, zegt het volgende over de ploeg van trainer Jack de Gier: ”Ik vind dat zij misschien wel wat te laag staan voor de kwaliteiten die zij in de ploeg hebben. Als je naar de resultaten van de afgelopen weken kijkt, dan maakt dat wel indruk.”

In de eerdere ontmoeting dit seizoen hielden de Blauw-Witten en de ‘Blue White Dragons’ elkaar in evenwicht. In de provinciehoofdstad van Brabant werd het 1-1. De doelpuntenmaker van FC Eindhoven was Hugo Botermans. De assist stond op naam van Jens van Son, hij herinnert zich nog het volgende over de wedstrijd: ”In die periode draaiden we uitstekend en pakten we veel punten, maar in die wedstrijd hadden we het heel moeilijk met FC Den Bosch. Daardoor verwacht ik dat we morgen ook een zware dobber aan FC Den Bosch zullen hebben.”

Twee seizoenen geleden eindigde de ontmoeting in het Jan Louwers Stadion tussen FC Eindhoven en FC Den Bosch. Na lang niet het net te kunnen vinden, wisten de Blauw-Witten in de slotfase twee keer toe te slaan. Collin Seedorf, huidige selectielid van de Eindhovenaren, opende toen de score met nog maar twee minuten op de klok. In de blessuretijd verdubbelde Elisha Sam de voorsprong, waardoor er met 2-0 werd gewonnen.

Bij FC Eindhoven zijn Flor Van Den Eynden, Jorn Vancamp en Pieter Bogaers niet wedstrijdfit. Lorenzo van Kleef is wel weer van de partij na een uitsluiting.

Wedstrijdselectie: Swinkels, Amevor, Biemans, Zé Pedro, Peijnenburg, Van Kleef, Pozo, Van der Sande, Sleegers, Van Rosmalen, Jonkerman, Botermans, Van Son, De Keersmaecker, Vermeulen, Donkor, João, Azzagari, Borgmans, Bourdouxhe, Seedorf, Dahlhaus.