Joe Cattini en Armando Marquez genieten bij FC Eindhoven

Bevrijders in het Jan Louwers Stadion

De wedstrijd FC Eindhoven – Roda JC stond vrijdagavond volledig in het teken van 75 jaar vrijheid. Bevrijders Joe Cattini en Armando Marquez bezochten deze wedstrijd en zagen FC Eindhoven met 1-1 gelijkspelen.

Voorafgaand aan de wedstrijd betraden de bevrijders, onder begeleiding van de Dutch Pipes and Drums band, het veld van het Jan Louwers Stadion. Op de middenstip sprak algemeen directeur van FC Eindhoven Wim van den Broek de bevrijders toe. Daar kregen Joe en Armando twee shirts van FC Eindhoven overhandigd uit de handen van de directeur. Ook zagen de heren het prachtige spandoek bij vak D waarna een ovationeel applaus klonk vanaf de tribunes.

Verschillende media omroepen wisten de weg vrijdag naar het stadion te vinden. Zo was ook Omroep MAX met Philip Freriks als Studio040 met de Freedomreporters te gast bij FC Eindhoven.

Een trotse Wim van den Broek over het bezoek van de bevrijders: “Sir Joe en Sir Armando beleefden samen met hun familieleden een fantastische avond in het Jan Louwers Stadion. Hier hebben we samen met alle aanwezigen voor gezorgd. Ik ben ontzettend trots op wat wij met FC Eindhoven vrijdag hebben kunnen geven aan deze heren!”