FC Robinstijn Fan of the Match

FC Eindhoven heeft de handen ineen geslagen met stichting FC Robinstijn en de Taalbrug Eindhoven. Stichting FC Robinstijn laat voetbalwensen in vervulling gaan van kinderen in de leeftijd van 5 tot 18 jaar, die het verdienen om eens een dag in het zonnetje gezet te worden. Het gaat hierbij om kinderen, die ernstig ziek zijn (geweest), kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking maar ook kinderen die om een andere reden een moeilijke periode doormaken. Samen met ouders, broertjes en zusjes even alles kunnen vergeten. Het initiatief ‘Fan of the Match’ vindt elke thuiswedstrijd plaats! Deze wensdag is een unieke belevenis voor jonge voetbalfans!

Re-integratie in Eindhoven

Talentontwikkeling, re-integratie in de samenleving en meer deelname aan sportactiviteiten in een respectvolle samenleving staan hoog in het vaandel. Zo heeft FC Eindhoven een samenwerking met maatschappelijke partner Springplank040 met betrekking tot de re-integratie in de samenleving.

Special Talents

FC Eindhoven heeft een samenwerking met Special Talents. Special Talents is een stichting met een maatschappelijk doel, namelijk het aanbieden van voetbalactiviteiten voor kinderen (in de leeftijd 8 t/m 14 jaar) die vanwege een bepaalde ontwikkelingsproblematiek niet bij een reguliere voetbalclub terecht kunnen. FC Eindhoven stelt haar accommodatie beschikbaar aan Special Talents om te bouwen aan talent en de spelers van het eerste elftal geven elk jaar een clinic aan deze jongeren. De activiteiten staan onder leiding van trainers met een voetbaltechnische én pedagogische opleiding. Dit zijn trainers die al lange tijd als jeugdtrainer werkzaam zijn en kunnen putten uit een schat aan ervaring in het omgaan met (voetballende) kinderen. Voor, tijdens en na elke activiteit is er aandacht voor de persoonlijke situatie van alle deelnemers.