Pascal’s Ultimate XI

Onze technische stafleden hebben allemaal een mooie carrière in het betaald voetbal achter de rug. Maar wat zijn de beste spelers waar ze ooit mee samen hebben gespeeld? Wie komen er in hun Ultimate XI? De tweede in onze reeks is assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding Pascal Maas.

Pascal Maas speelde van 1982 tot 1994 in het eerste elftal van FC Eindhoven. Na 364 wedstrijden in het Blauw-Wit, liet de voormalig middenvelder het betaald voetbal achter zich. Hij speelde nog drie seizoenen voor VV Geldrop in het amateurvoetbal, waar hij zijn carrière ook afsloot. Nadat Pascal stopte met voetballen keerde hij terug aan de Aalsterweg. Als trainer, assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding bekleedt Pascal meerdere functies binnen de club. In al die seizoenen heeft hij met vele spelers samen gespeeld, maar wie maakte op hem een onuitwisbare indruk? Wie komen er in Pascal’s Ultimate XI?

Reactie Pascal Maas

Pascal gaat voor een zeer aanvallende 3-3-4 formatie: “Ik heb eerst spelers geselecteerd die ik sowieso in dit elftal wilde hebben. Nadat ik de basis had geselecteerd, ben ik pas gaan kijken naar de formatie. Met deze spelers, kun je makkelijk in een zeer aanvallend systeem spelen, daar hebben ze kwaliteit genoeg voor!”

Pascal Maas speelde zijn gehele carrière voor FC Eindhoven en dus bestaat zijn Ultimate XI uit alleen maar oud spelers van de Blauw-Witten. Tijdens de carrière van Pascal, speelde er een aantal grote namen in het Jan Louwers Stadion. Carlo de Leeuw, Henk Vos en Erik Meijer. Allemaal spelers die na FC Eindhoven speelden bij grote clubs als Feyenoord, Standaard Luik en Liverpool. Maar de grootste naam van allemaal; René van de Kerkhof. Bijnaam ‘De Blinde’ speelde twee WK-finales en droeg 47 keer het shirt van het Nederlands Elftal. Zijn laatste seizoen in het betaald voetbal was echter aan de Aalsterweg en samen met Pascal: “Ik was nog jong toen hij kwam en dat was heel bijzonder om ineens met zo’n grote naam op het veld te staan.” Maar alle spelers in dit elftal hebben een special plekje in het hart van de voormalig middenvelder: “Met hen allemaal heb ik fantastische tijden beleefd en bij elke speler heb ik wel een verhaal, maar dan wordt dit wel heel lang denk ik haha.”

Desondanks wil Pascal er nog 1 speler specifiek uit lichten; Henk Bloemers, speelde 20 seizoenen voor FC Eindhoven en droeg in totaal 641 keer het shirt van de Blauw-Witten. “Schitterend om met zo’n clublegende te hebben mogen spelen en een oermens puur sang.” De huidige assistent-trainer doelt op het feit dat in zijn tijd krachttraining nog niet zo groot was: “we deden wel eens wat push-ups, maar daar bleef het ook wel bij. We stonden altijd op het veld en Henk was het voorbeeld daarin. De training begon altijd om 17:30 uur en hij kwam dan, zo’n vijf minuten van te voren, uit zijn werk bij Philips naar het veld, kleedde zich om en ging vrolijk twee uur trainen. Een schitterende man, heel jammer dat hij niet meer onder ons is.”