Seizoensopening prooi voor FC Eindhoven

Blauw-Witten verslaan Jong FC Utrecht met 1-2

Vrijdagavond trapten Jong FC Utrecht en FC Eindhoven de Keuken Kampioen Divisie af op een kletsnat Sportcomplex Zoudenbalch. FC Eindhoven won de eerste wedstrijd met 1-2 door doelpunten van Kaj de Rooij en debutant Lorenzo van Kleef.

In een twijfelachtige beginfase van onze Blauw-Witten was het FC Utrecht met de eerste kansen. De grootste kans voor de Domstedelingen kwam in de achtste minuut van de voet van Jeredy Hilterman. Na een fraaie aanval werd zijn inzet op miraculeuze wijze gekeerd door onze aanvoerder Ruud Swinkels.

Enkele minuten later was het FC Eindhoven dat zich voor de eerste keer serieus meldde bij het doel van Jong FC Utrecht. Dit resulteerde meteen in een vroege voorsprong. Aan de linkerkant gaf Pieter Bogaers de bal aan Kaj de Rooij. De jonge aanvaller was de Utrechtse verdediging met een fraaie dribbel te slim af. Vervolgens plaatste hij de bal in de lange hoek en zorgde zo voor de 0-1.

In de fase na het doelpunt kwam FC Eindhoven steeds meer aan voetballen toe, dit resulteerde in enkele kleine kansjes. Na ruim een half uur spelen was er weer serieus gevaar voor het Utrechtse doel. Iker Pozo haalde uit, maar zijn schot werd door de Utrechtse defensie tot corner verwerkt.

Daarna was het Kaj de Rooij die met een soortgelijke actie als bij de 0-1 de verdediging van de thuisploeg opzocht. Deze keer werd zijn inzet over de goal getikt door FC Utrecht doelman Fabian De Keijzer.

In de tweede helft kwam Jong FC Utrecht scherper uit de kleedkamer. In de eerste minuut na rust werden de Domstedelingen meteen gevaarlijk. Jeredy Hilterman haalde uit, maar zijn schot werd geblokt.
In de 51e minuut, was het wederom Jong FC Utrecht met een grote kans. Na een goed uitgespeelde aanval schoot rechtsbuiten Mohamed Mallahi op de paal. Enkele minuten later kwam de ploeg van René Hake verdiend op 1-1. Tim Pieters kopte eenvoudig binnen na een panklare voorzet van Sylian Mokono, die goed doorzette aan de linkerkant.​

In minuut 69 mocht FC Eindhoven aanleggen voor een strafschop. Kaj de Rooij nam het Utrechtse doel onder vuur, doelman Fabian de Keijzer werkte de bal niet goed weg en vloerde vervolgens Hugo Botermans die voor de rebound ging. Lorenzo van Kleef ging achter de bal staan en benutte de strafschop feilloos, 1-2 voor FC Eindhoven.

De voorsprong kwam niet meer in het geding voor de ploeg van Ernie Brandts en namen de Blauw-Witten de eerste drie punten mee naar Eindhoven. Volgende week komt Telstar op bezoek in Eindhoven.

Jong FC Utrecht – FC Eindhoven 1-2 (0-1) 11. Kaj de Rooij 0-1, 53. Tim Pieters 1-1, 70. Lorenzo van Kleef 1-2 (strafschop). Scheidsrechter: Luca Cantineau. Gele kaart: Mark Pabai, Fabian de Keijzer (Jong FC Utrecht), Jort van der Sande, Jens van Son, Bart Biemans, Kaj de Rooij (FC Eindhoven).

Jong FC Utrecht: De Keijzer; Pabai, Kluivert, Mamengi, Mokono; Huizing, De la Vega (65. El Azrak), Alou (77. Acheffay); Mallahi, Hilterman, Pieters (65. Maddy).
FC Eindhoven: Swinkels; Vermeulen, Amevor, Biemans, Bogaers; Van Son, Pozo, Van Kleef; João (65. Botermans), Van der Sande, De Rooij (90+1. Huybers).