Spectaculaire slotfase levert FC Eindhoven een punt op

Goed gevuld stadion ziet FC Eindhoven zich naar 2-2 vechten

FC Eindhoven heeft vrijdagavond in een goed gevuld Jan Louwers Stadion een zwaarbevochten punt behaald. Lang leek de ploeg van Ernie Brandts het af te leggen tegen de Ossenaren, maar door twee doelpunten in de laatste vijf minuten sleepten de Blauw-Witten toch nog een punt uit het vuur.

Beide ploegen begonnen slordig aan de wedstrijd. Na klein kwartier was het FC Eindhoven dat de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Na een goede actie schoot Kaj de Rooij de bal uit een moeilijke hoek over het doel van TOP Oss.
De bezoekers uit Oss lieten de Blauw-Witten de bal en beperkten zich tot counters. Bij de eerste beste kans voor de Rood-Witte bezoekers was het wel meteen raak. Olivier Rommens schoot de bal na een goede aanval achter doelman Ruud Swinkels.

Een paar minuten na het openingsdoelpunt was Rigino Cicilia dicht bij de gelijkmaker. Na een goede voorzet kopte de spits recht in de handen van doelman Damien Perquis.
Na iets meer dan een half uur ontsnapte Cas Peters aan de verdediging van de thuisploeg. In het strafschopgebied herstelde Mawouna Amevor door met een schouderduw de aanvaller van de bal te zetten. Scheidsrechter Nagtegaal oordeelde anders en legde de bal op de stip en gaf geel aan de verdediger van FC Eindhoven. Philippe Rommens benutte de strafschop. Na de tweede treffer gebeurde er niet veel meer aan de Aalsterweg en ging de rust in met een 0-2 achterstand.

In de tweede helft maakte Zé Pedro zijn rentree in het eerste elftal van FC Eindhoven. Zijn laatste wedstrijd in het Blauw-Witten tenue dateerde al van 13 december van het afgelopen jaar. De Portugees liet zich meteen gelden en kopte de bal rakelings langs het doel van TOP Oss.
Na een goede actie van Samy Bourard leek de bal op de arm van een verdediger van TOP Oss te komen. Het hele stadion schreeuwde om een penalty, maar scheidsrechter Nagtegaal legde de bal niet op de stip. Nadat Alvin Daniëls zijn rentree in het elftal van Ernie Brandts had gemaakt, was het Cas Peters die de bal vlak langs het doel van Ruud Swinkels schoot. FC Eindhoven probeerde iets te forceren, maar liep telkens weer tegen een Rood-Witte muur aan. In de laatste tien minuten werd Mawouna Amevor als stormram naar voren gestuurd.

Vijf minuten voor tijd viel dan eindelijk de verdiende aansluitingstreffer. Samy Bourard was attenter dan de verdediging van TOP Oss, nam goed aan en knalde de bal hard achter de doelman van de Ossenaren.
Vlak na de goal kreeg Bourard opnieuw een kans. Door het hinderen van een verdediger kreeg de Belgische buitenspeler de bal niet goed op doel.
In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kreeg FC Eindhoven loon na werken. Mawouna Amevor werd na een voorzet vastgepakt, maar toch kreeg hij de bal achter doelman Damien Perquis. Het Jan Louwers Stadion ging nog eens vol achter de ploeg staan en de Blauw-Witten gingen vol voor derde goal. Deze viel niet meer, waardoor beide ploegen moesten leven met een punt.

Volgende week reist FC Eindhoven af naar Maastricht om het op te nemen tegen MVV Maastricht. Kaarten voor deze wedstrijd zijn te koop bij het secretariaat of via www.fceuitkaarten.nl

FC Eindhoven – TOP Oss 2-2 (0-2) 23. Olivier Rommens 0-1, 33. Philippe Rommens 0-2 (strafschop), 86. Samy Bourard 1-2, 90. Mawouna Amevor 2-2. Scheidsrechter: Marc Nagtegaal. Gele kaart: Mawouna Amevor, Zé Pedro (FC Eindhoven). Aantal Toeschouwers: 3842.

FC Eindhoven: Swinkels; Ogenia, Amevor, Biemans, Makasi (46. Zé Pedro); Idzes, Essikal, Bourard; Lopes (56. Daniëls), Cicilia, De Rooij.
TOP Oss: Perquis; Piqué (90+1. Dijkhuizen), Kaak, Stuy van den Herik, Fleuren, Van der Sluys; O. Rommens, P. Rommens, Damen; Peters (83. Lammers), Van der Heijden (90+2. Büttner).

Fotografie: Johan Manders