Stadsderby eindigt in 1-1

FC Eindhoven deelt de punten met Jong PSV

In het Jan Louwers Stadion stond vrijdagavond de stadsderby tegen Jong PSV op het programma. FC Eindhoven domineerde, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Moses Makasi maakte zijn eerste treffer in Eindhovense dienst.

In een goed gevuld Jan Louwers Stadion begon FC Eindhoven fel aan de wedstrijd. Dit resulteerde in drie grote kansen, binnen het kwartier. Twee keer was het Rigino Cicilia die het doel zocht, maar keeper Mike van den Meulenhof was beide keren de winnaar. Ook Maarten Peijnenburg zag de PSV-keeper redding brengen op zijn poging.
Na 21 minuten moesten de Blauw-Witten een fikse tegenvaller incasseren. Maarten Peijnenburg kon niet verder en werd vervangen door Flor van den Eynden. Hierdoor werd de, al zo volle ziekenboeg, nog voller. Na een half uur spelen was het opnieuw Rigino Cicilia die een kans kreeg. De spits van de Blauw-Witten kopte rakelings over.

Vlak voor rust kwam Jong PSV tegen de verhouding in op voorsprong. Yorbe Vertessen ontsnapte aan de Blauw-Witten verdediging en liet Ruud Swinkels kansloos. In de extra tijd van de eerste helft kreeg de ploeg van Ernie Brandts de volgende tegenslag te verwerken. Na een luchtduel kwam Jarno Janssen verkeerd terecht en moest ook hij geblesseerd het veld verlaten.

In de tweede helft had de thuisploeg opnieuw veel de bal. Desondanks bleven kansen uit. Pas na een kwartier viel er weer een kans te noteren. Justin Ogenia lette goed op, na een miscommunicatie in de verdediging van Jong PSV. Hij schoof de bal vlak langs het doel van de bezoekers.
Na een uur spelen moest Jong PSV met tien man verder. Richie Ledezma kreeg van scheidsrechter Laurens Gerrets direct rood na vermeend natrappen. De overtal situatie hield niet lang stand want ook FC Eindhoven moest met tien man verder. Flor van den Eynden kreeg in de eerste helft al geel en moest in de 67e minuut aan de noodrem trekken. Hij kreeg hiervoor zijn tweede gele kaart en kon vroegtijdig gaan douchen.

Tien minuten voor tijd kwam de ploeg voor Ernie Brandts verdiend langszij. Invaller Moses Makasi kwam goed voor zijn man, sprong hoog en kopte de bal uit een voorzet van Alvin Daniëls richting het doel van Jong PSV. Doelman Mike van de Meulenhof leek de bal voor de lijn te keren. De dienstdoende assistent-scheidsrechter beoordeelde anders en scheidsrechter Gerrets nam dat advies over.

Beide ploegen gingen daarna vol voor de overwinning. Na een fout van Justin Ogenia moest Ruud Swinkels reddend optreden om een nieuwe voorsprong voor de bezoekers te voorkomen.
In de extra tijd kreeg Marcelo Lopes nog een kans, maar zijn schot werd makkelijk gepakt door de keeper van Jong PSV. Gescoord werd er niet meer aan de Aalsterweg, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een gelijkspel.

Op carnavalsmaandag, 24 februari, speelt FC Eindhoven in Wijdewormer tegen Jong AZ. Het duel op het AFAS Trainingscomplex begint om 20.00 uur. Steun de Blauw-Witten en koop je ticket via fceuitkaarten.nl

FC Eindhoven – Jong PSV 1-1 (0-1) 42. Yorbe Vertessen 0-1, 80. Moses Makasi 1-1. Scheidsrechter: Laurens Gerrets. Rode kaart: 61. Richie Ledezma (Jong PSV), 67. Flor Van Den Eynden (FC Eindhoven, 2x geel). Gele kaart: Mawouna Amevor, Jay Idzes (FC Eindhoven), Baggio Wallenburg, Maxime Soulas, Mike van de Meulenhof (Jong PSV). Aantal Toeschouwers: 2831.

FC Eindhoven: Swinkels; Ogenia, Peijnenburg (23. Van Den Eynden), Amevor, Janssen (45+2. Makasi); Bourard, Lopes, Idzes; Daniëls, Cicilia, De Rooij.
Jong PSV: Van de Meulenhof; Sambo, Kreekels, Soulas, Gloster; Wallenburg, Ledezma, Schoonbrood; Ngonge, Vertessen (77. Catic), Sidibe (90. Horvath);

Fotografie: Johan Manders