Supportersavond in het Jan Louwers Stadion

Op woensdag 11 september vond de supportersavond plaats. Deze avond kregen supporters de kans om vragen te stellen aan algemeen directeur Wim van den Broek, technisch manager Marc Scheepers, hoofd jeugdopleidingen Pascal Maas en hoofdtrainer Ernie Brandts.

Technisch manager Marc Scheepers trapte de avond af. Zijn verhaal begon met de toelichting van de technische staf. Marc Scheepers gaf aan dat het belangrijk is dat de technische staf bestaat uit mensen met ervaring in het trainersvak of voetballen op hoog niveau. Deze zomer is de technische commissie, bestaande uit Marc Scheepers, Pascal Maas en Ernie Brandts, bezig geweest met het completeren van de selectie. Met deze spelersgroep is het doel voor dit seizoen minimaal het behalen van de play-offs.

Na Marc Scheepers was het de beurt aan de algemeen directeur Wim van den Broek. Wim gaf aan de intentie te hebben om voor een langere tijd actief te zijn bij FC Eindhoven. Naast de algemeen directeur is er dit seizoen ook een zevenkoppige Raad van Commissarissen. Zij zullen niet enkel toezicht houden maar er zal samengewerkt worden tussen beide partijen. De RvC bestaat uit: Ronald Onink, Pieter van der Leegte, Stan van Gansewinkel, Marc Burgers, Florence de Baaij, Rob Meulendijks en Dennis Steines.

Een aparte commissie is de laatste tijd bezig geweest met het opstellen van Masterplan 2025. Wim van den Broek geeft aan dat FC Eindhoven de krachten meer wilt gaan bundelen met alle Blauw-Witte entiteiten en partijen binnen de Genneper Parken. FC Eindhoven wilt een basis creëren voor groei en spelers wilt opleiden vanuit de eigen jeugd.

Pascal Maas vervolgde de presentatie. In de afgelopen jaren is de jeugdopleiding uitgegroeid van één team naar zeven teams. De missie voor de jeugdopleiding is om voetballers op te leiden voor het eerste elftal voor het veld of op de zaal. Spelers krijgen een combinatie van veld- en zaalvoetbal aangeboden. Pascal Maas geeft aan dat inmiddels acht spelers hun debuut hebben gemaakt in het eerste elftal en drie spelers hun handtekening onder een contract hebben gezet. Bij Eindhoven futsal hebben drie spelers hun debuut gemaakt en zes spelers deel uitgemaakt van Nederlandse jeugdselecties. De opleidingsvisie blijft: Bouwen met talent!

Hoofdtrainer Ernie Brandts sloot de presentaties af met het beantwoorden van enkele vragen vanuit de supporters. De avond werd afgesloten met een borrel.