Update voorbereiding: FC Eindhoven gaat van start!

Maandagochtend begint voor FC Eindhoven de voorbereiding op het nieuwe seizoen met de eerste training. De training staat maandag onder leiding van Pascal Maas (assistent-trainer), Mike van Dijk (data-analist) en nieuwkomers Paul Beekmans (assistent-trainer) en Hans Segers (keeperstrainer). FC Eindhoven verwacht op korte termijn een nieuwe hoofdtrainer te presenteren.

Jeugd heeft de toekomst

De Blauw-Witten starten de eerste training met de vaste spelersgroep aangevuld met spelers van de FCE Randstad Academy. De komende weken zullen Peter Strijbosch, TJ Odunze, Joey van Casand, Miano van den Bos, David Jansen, Alex Smeins, Jordy Huybers, Naoufal Azzagari en Dave de Meij meetrainen bij het eerste elftal. Technisch Manager Marc Scheepers over het inpassen van jeugdspelers: “De afgelopen jaren heeft onze jeugdopleiding ontzettend mooie stappen gezet. De eerste resultaten van deze investeringen zijn al zichtbaar, mooie voorbeelden zijn Kaj de Rooij en Jay Idzes natuurlijk. De komende jaren wordt de rol van onze jeugdopleiding alleen maar belangrijker, dat zit in ons DNA.”

Positie van hoofdtrainer nog niet ingevuld

De Blauw-Witten beginnen de voorbereiding zonder hoofdtrainer na het vertrek van Ernie Brandts afgelopen seizoen. Op de achtergrond wordt hard gewerkt aan zijn opvolging. “Het liefst waren we de voorbereiding gestart met een nieuwe hoofdtrainer”, zegt Marc Scheepers. “De afgelopen periode hebben we aan de hand van een trainersprofiel verschillende gesprekken gevoerd met enkele kandidaten. Door uiteenlopende omstandigheden zijn we nog niet tot een overeenstemming gekomen. Op dit moment is het belangrijkste dat we een juiste keuze maken om zo verder te bouwen aan een mooie toekomst voor FC Eindhoven.”

Maandagochtend zullen ook Collin Seedorf en Jason Bourdouxhe op het trainingsveld staan, de verdedigers houden hun conditie op peil bij de Blauw-Witten.