Voorbeschouwing FC Eindhoven – De Graafschap

Vrijdagavond ontvangt FC Eindhoven titelkandidaat De Graafschap in het eigen Jan Louwers Stadion. De Superboeren bezetten momenteel de derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax.

Afgelopen vrijdag verloor FC Eindhoven van hekkensluiter FC Dordrecht. Aan de Krommedijk werd het verschil pas in de tweede minuut van de extra tijd gemaakt. Na een schot van buiten het strafschopgebied, belandde de bal bij Quincy Hogesteger. Hij hoefde de bal slechts in een leeg doel te tikken. Hierdoor verloren de Blauw-Witten de tweede uitwedstrijd na de winterstop. 

In speelronde 24 wacht de volgende tegenstander, De Graafschap. De ploeg van trainer Mike Snoei is in vorm. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en inmiddels staat de formatie uit Doetinchem nog maar twee punten achter op koploper SC Cambuur. Verliezen deden de Superboeren pas één keer dit seizoen. Vorige week wonnen de Achterhoekers thuis van MVV Maastricht. Opmerkelijk is het feit dat De Graafschap al tien keer gelijk speelde deze competitie. 

De eerste wedstrijd in Doetinchem eindigde in een 4-0 overwinning voor de thuisploeg. Op De Vijverberg zorgden Mohamed Hamdaoui, Gregor Breinburg, Ralf Seuntjens en Jordy Thomassen voor de doelpunten. Thomassen zal als enige van dit viertal niet aanwezig zijn bij de wedstrijd van vrijdag, hij vertrok deze winter naar Helmond Sport. 

De komst van De Graafschap betekent ook de terugkeer van Branco van den Boomen aan de Aalsterweg. De aanvallende middenvelder vertrok afgelopen zomer, na 119 wedstrijden voor FC Eindhoven, naar Doetinchem. De Eindhovenaar speelde twee periodes in het Blauw-Wit van FC Eindhoven. 

De laatste keer dat De Graafschap naar de Aalsterweg kwam, wist het met 2-4 te winnen. Na twee snelle goals van de gasten, kwamen de Blauw-Witten knap terug tot 2-2. Daarna was Fabian Serrarens, met twee goals, de man die de overwinning bezorgde voor de Superboeren.

In vergelijking tot de uitwedstrijd bij FC Dordrecht ontbreekt Cas Faber vanwege een blessure. Karim Essikal is geschorst voor het duel tegen De Graafschap en Alvin Daniels zit wel weer bij de wedstrijdselectie.

Wedstrijdselectie: Swinkels, Peijnenburg, Biemans, Daniels, Ogenia, Van der Sande, Makasi, Bourard, Borgmans, Van den Eynden, Cicilia, Lopes, Huybers, Vermeulen, Amevor, De Rooij, Janssen, Idzes en Jonkerman.

Steun de Blauw-Witten tegen De Graafschap en koop je ticket via www.fc-eindhoven.nl/tickets!