Voorbeschouwing FC Eindhoven – SBV Excelsior

Vrijdagavond om 21:00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Excelsior Rotterdam op het programma. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Blank en is live te zien op FOX Sports!

Afgelopen zaterdag werd er in Nijmegen met ruime cijfers verloren van N.E.C.. FC Eindhoven eindigde de wedstrijd met negen man, Pieter Bogaers kreeg een directe rode kaart. En in de slotfase moest veldspeler Maarten Peijnenburg de geblesseerde doelman Thom Jonkerman vervangen, nadat er al vijf keer gewisseld was. Trainer Ernie Brandts over dit duel: “In het eerste half uur speelden we nog redelijk goed, maar daarna viel de ene goal na de andere. Dat hebben we niet kunnen verhinderen, dat was een flinke offday.”

Inmiddels zijn er vijf nieuwe spelers bijgekomen in het elftal van Ernie Brandts voor het sluiten van de transfermarkt. FC Eindhoven heeft zich de afgelopen week versterkt met Jacky Donkor, Jason Bourdouxhe, Justin Ogenia, Jorn Vancamp en Brian de Keersmaecker. Ernie Brandts over deze aanwinsten: “Er is gericht aangekocht op posities waar we versterkingen nodig hadden. We zijn op zoek gegaan naar spelers die vrijkwamen op de markt en als je kijkt naar het budget waar me mee werken kunnen we al met al tevreden zijn over de nieuwe aanwinsten. Een flinke tegenvaller is wel dat Justin Ogenia niet bij de selectie zit nadat hij zich blesseerde op de training van dinsdag.”

Wedstrijden tegen Excelsior staan de laatste jaren te boek als doelpuntrijke duels. Vorig seizoen werd het in de uitwedstrijd zelfs 5-4 voor de Kralingers. Excelsior is een ploeg die veel scoort, maar ook veel incasseert. Volgens Brandts zijn beide ploegen te vergelijken met elkaar: “Vorig seizoen werd het in de heenwedstrijd daar 5-4, thuis wonnen we overtuigend met 3-1. We moeten er voor gaan zorgen dat morgen de uitslag wederom onze kant op valt, want qua niveau ligt het wel dicht bij elkaar.”

De vorige ontmoeting met Excelsior in eigen huis eindigde dus in een 3-1 overwinning voor de Blauw-Witten. In totaal speelden de ploegen 60 keer tegen elkaar in de eerste divisie. 20 keer winst FC Eindhoven te winnen, 13 keer werden de punten gedeeld en 27 keer ging Excelsior er met de winst vandoor. De wedstrijd van morgen begint dus om 21:00 en is te zien op FOX Sports 1!

De wedstrijdselectie volgt.

Bekijk onderstaande video voor een korte kennismaking met twee nieuwelingen: Brian De Keersmaecker en Jorn Vancamp!