Voorbeschouwing FC Eindhoven – SC Cambuur

In de jubileumwedstrijd won FC Eindhoven met 2-0 van MVV Maastricht. Vanavond komt koploper SC Cambuur op bezoek. In het Jan Louwers Stadion zijn de Blauw-Witten nog ongeslagen.

In speelronde 15 wisten de Blauw-Witten in eigen huis met 2-0 te winnen van MVV Maastricht. In de eerste helft waarin FC Eindhoven de bovenliggende partij was, wisten beide teams niet te scoren. Na meer dan 70 minuten voetballen werd de ban gebroken. Een afgeslagen corner werd opnieuw voorgegeven, waarna Rigino Cicilia van dichtbij kon scoren. De wedstrijd werd niet veel later beslist door Kaj de Rooij. Een boogballetje van Marcelo Lopes zette de middenvelder vrij voor de keeper, die op zijn beurt rustig afrondde.

Tegenstander SC Cambuur is al twaalf wedstrijden ongeslagen, met 33 punten gaan de Leeuwarders aan de leiding in de Keuken Kampioen Divisie. Afgelopen speelronde werd in eigen huis met 3-1 gewonnen van Almere City. Robert Mühren zette zijn ploeg op voorsprong, waarna Jamie Jacobs met twee doelpunten de voorsprong uitbouwde. Shayon Harrison deed wat terug namens de bezoekers.

FC Eindhoven-spelers Ruud Swinkels en Alvin Daniëls hebben een verleden in Friesland. In het seizoen 2018-2019 eindigde de ontmoeting in Eindhoven in een gelijkspel. Nadat doelpunten van Alvin Daniëls en Elisha Sam een 2-0 voorsprong opleverde, zorgde doelpunten van Kevin van Kippersluis en een laat doelpunt van Sam Hendriks voor een gelijkspel. In Leeuwarden wonnen de Blauw-Witten, dankzij doelpunten van Marcelo Lopes, Alvin Daniëls en Jarno Janssen. De wedstrijd werd met 1-3 gewonnen.

Bij FC Eindhoven keert Samy Bourard terug van een schorsing. Jay Idzes moet de wedstrijd tegen SC Cambuur missen vanwege een blessure.

De wedstrijdselectie: Swinkels, Peijnenburg, Seedorf, Biemans, Essikal, Daniëls, Makasi, Bourard, Bergsen, van den Eynden, Cicilia, Burgering, Lopes, Vermeulen, Faber, Bogaers, Roseboom, Huybers, de Rooij, Jonkerman

Tickets voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar via www.fc-eindhoven.nl/tickets!