Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – FC Eindhoven

FC Eindhoven trapt competitie af tegen Jong FC Utrecht

Eindelijk is het weer zover, de bal gaat weer rollen in de Keuken Kampioen Divisie. Vrijdagavond om 18.45 uur zal FC Eindhoven de competitie aftrappen op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Jong FC Utrecht. De scheidsrechter van dienst is Luca Cantineau.

Voor het eerst sinds 6 maart zal FC Eindhoven weer een officiële wedstrijd voor de competitie spelen. Het duel tegen de Domstedelingen is de eerste officiële wedstrijd in het betaalde voetbal sinds de lockdown begin maart. De ploeg van Ernie Brandts werkte in aanloop naar de competitiestart enkele oefenduels af. De Blauw-Witten verloren van De Graafschap (1-0), Roda JC Kerkrade (3-1) en MVV Maastricht (1-0) maar boekten twee mooie overwinningen op TOP Oss (0-3) en thuis tegen Jong PSV (1-0). De oefenwedstrijd tegen VV Katwijk werd afgelopen vrijdag gestaakt na 44 minuten bij een 0-0 stand. Tijdens de voorbereiding wisten Jort van der Sande, Alef João, Hugo Botermans (2x) en Iker Pozo het net te vinden.

Tegenstander Jong FC Utrecht speelde in de voorbereiding onder andere tegen competitiegenoten Almere City FC (1-0 verlies), Excelsior (3-2 verlies), Jong Ajax (1-2 winst) en Roda JC Kerkrade (2-1 verlies). Tegen Eredivisionist Vitesse zorgden de Domstedelingen voor een verrassing door met 3-3 gelijk te spelen. De belangrijkste speler tijdens de voorbereiding van Jong FC Utrecht was Mohamed Mallahi, de aanvaller was vijf keer trefzeker en gaf twee assists.

Vorig seizoen speelde FC Eindhoven alleen uit tegen Jong FC Utrecht. De thuiswedstrijd vond geen doorgang vanwege de corona-uitbraak. Op 13 december van het vorige jaar werd het 2-2 op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht. FC Eindhoven kwam via Marcelo Lopes al na zes minuten spelen op voorsprong, slechts acht minuten later zorgde Justin Lonwijk al voor de gelijkmaker. Lang bleef de stand gelijk maar een kwartier voor tijd zorgde Mohamed Mallahi voor de 2-1, vijf minuten voor tijd werd het 2-2 door een eigen doelpunt van Justin Lonwijk.

Samenvatting Jong FC Utrecht – FC Eindhoven | Seizoen 2019-2020

Aan de kant van FC Eindhoven is Dico Jap Tjong nog niet speelgerechtigd, daarvoor zijn nog enkele juridische drempels te nemen. Wel zullen nieuwelingen Lorenzo van Kleef, Iker Pozo, Hugo Botermans, Jens van Son en Alef João hun opwachting maken in de selectie. Ook sluit Thom Jonkerman meteen aan bij de wedstrijdselectie. Vanuit de FCE Randstad Academy zullen Quinten Huybers, Pieter Bogaers, Mitchel van Rosmalen en TJ Odunze mee afreizen naar de Domstad. Joey Sleegers en Zé Pedro zijn niet wedstrijdfit.


Wedstrijdselectie FC Eindhoven:

Ruud Swinkels, Mawouna Amevor, Bart Biemans, Maarten Peijnenburg, Lorenzo van Kleef, Iker Pozo, Jort van der Sande, Kaj de Rooij, Thom Jonkerman, Flor Van Den Eynden, Hugo Botermans, Jens van Son, Valentino Vermeulen, Quinten Huybers, Alef João, Pieter Bogaers, Mitchel van Rosmalen en TJ Odunze.