Zesde zege op rij voor FCE

Blauw-Witten in de race voor de derde periode

Vrijdagavond reisde FC Eindhoven af naar Wijdewormer voor het treffen met Jong AZ. Hoofdtrainer Rob Penders kon na de Blauw-Witte coronaweek weer beschikken over een nagenoeg complete spelersgroep. Op het AFAS Trainingscomplex wonnen de Blauw-Witten met 1-3 door doelpunten van Jasper Dahlhaus, Joey Sleegers en Valentino Vermeulen.

De Blauw-Witten kwamen razendsnel op voorsprong. Waar FC Eindhoven in het thuisduel na 19 seconden al wist te scoren, duurde het nu nog geen twee minuten. Na een (onbedoelde) combinatie met Jort van der Sande wist Jasper Dahlhaus het net op mooie wijze te vinden.

In de fase na de openingstreffer had Jong AZ het balbezit en werd FC Eindhoven wat naar achter gedrukt. Echte grote mogelijkheden creëerden de Alkmaarders niet, maar Nigel Bertrams moest wel enkele ballen pakken. Aan de andere kant braken de Blauw-Witten zo nu en dan uit. Zo zette Charles-Andreas Brym aan voor een actie, kwam tot een schot maar vond AZ doelman Sem Westerveld op zijn pad. Ruststand: 0-1.

Ook in de tweede helft wist FCE snel te scoren. Na goed doorzetten van Charles-Andreas Brym kregen de Blauw-Witten een strafschop. Scheidsrechter Van der Eijk wees naar de stip nadat de Canadees door doelman Sem Westerveld naar beneden werd getrokken. Topscorer Joey Sleegers was onberispelijk en schoot de bal binnen: 0-2!

Vervolgens kreeg FCE verschillende mogelijkheden op de 0-3 maar werd de trekker niet overgehaald. Aan de andere kant deed AZ dat wel, via Ernest Poku werd de stand 1-2 na ongeveer een uur spelen. Een minuut of tien later vergrootte FCE de marge weer naar twee. Ditmaal knokte Jort van der Sande zich een weg door de verdediging van AZ, uit de kluts viel de bal voor een leeg doel en kon Valentino Vermeulen scoren.

In de slotfase kwam FC Eindhoven nauwelijks nog in de problemen en sleepte de ploeg van Rob Penders de drie punten binnen. Volgende week staat dé Derby op het programma. Support onze Blauw-Witters in Helmond en bestel je buskaart op www.fceuitkaarten.nl!

Door de 1-3 zege op Jong AZ doet FC Eindhoven nog volop mee in de strijd om de derde periode. De laatste wedstrijd in die periode wordt gespeeld op maandag 14 maart in het Jan Louwers Stadion. Om 20.00 uur is ADO Den Haag de tegenstander. Jij kunt daar bij zijn! Bestel je tickets op fc-eindhoven.nl/tickets

Jong AZ – FC Eindhoven 1-3 (0-1) 2. Jasper Dahlhaus 0-1, 49. Joey Sleegers 0-2 (strafschop), 62. Ernest Poku 1-2, 73. Valentino Vermeulen 1-3. Scheidsrechter: Robin Vereijken. Geel: Sem Westerveld, Soulyman Allouch (Jong AZ). Aantal toeschouwers: 300.

Jong AZ: Westerveld; Gemmel, Schouten (78. Allouch), Dekker (78. Engel), Velthuis; Koopmeiners, Griffith (78. Meerdink), Buurmeester; De Jong, Poku, Taabouni.

FC Eindhoven: Bertrams; Vermeulen, Peijnenburg, Amevor, Bogaers, Dahlhaus (88. seedorf); Verreth (80. Van Son), De Keersmaecker (88. Faber); Brym (83. Rácz), Van der Sande (83. De Meij), Sleegers.

Fotografie: Pro Shots | Toon Dompeling