FC Eindhoven Futsal wint KNVB Beker!

Zaalvoetballers vermorzelen ZVV Ede in de finale!

Met een klinkende 1-9 overwinning op ZVV Ede heeft FC Eindhoven Futsal haar vijfde KNVB Beker uit de clubgeschiedenis gewonnen. In het Topsportcentrum in Rotterdam wist de ploeg van Jan Vogels vooral in de tweede helft afstand te nemen van de Eerste Divisionist.

Vrijdagavond 7 april stond de finale van de KNVB Beker op het programma in het topsportcentrum in Rotterdam, de tegenstander was ZVV Ede, de koploper van de Eerste Divisie. FC Eindhoven wist in de vorige rondes af te rekenen met ZVV Kroeven, FC Marlene en Hovocubo.

In een uitverkochte zaal was de sfeer geweldig, vanuit beide teams waren er honderden fans meegereisd naar de havenstad om hun team aan te moedigen in de strijd om de felbegeerde ‘dennenappel’. FC Eindhoven had een vrij fitte selectie, alleen Jordany Martinus en Marwan Rebbah zaten niet in de wedstrijdselectie.

De wedstrijd begon gelijkwaardig, het duurde even voor de score werd geopend. In minuut 12 zorgde topscorer Ayoub Boukhari voor de 0-1, het schot werd nog wel van richting veranderd waardoor de keeper kansloos was. Nog geen twee minuten later werd de score verdubbeld. Het was wéér Ayoub Boukhari, nu op aangeven van Zakaria Amrani; 0-2! Maar stuntploeg ZVV Ede liet het er niet bij liggen en zorgde een paar minuten voor de rust voor de 1-2. De koploper van de Eredivisie zette nog even aan en in de 19e minuut was het verschil weer twee, door een prachtige team-goal, afgemaakt door Saïd Bouzambou.

Na rust was het eenrichtingsverkeer, al helemaal toen in minuut 25 de 1-4 viel, het verzet van ZVV Ede leek hiermee gebroken. Kort erna viel de 1-5, een prachtige lob van Denzel van Houtum. Na deze goal waren er een paar ‘fans’ van ZVV Ede die voor de zoveelste keer confetti op het veld schoten. Na meerdere waarschuwingen te hebben ontvangen besloot de arbitrage de wedstrijd tijdelijk te staken.

Na een kleine 10 minuten kwamen beide teams het veld weer op, met de melding dat de wedstrijd definitief gestaakt zou worden als het nog eens gebeurt. De Blauw-Witten gingen vrolijk verder waar ze gebleven waren, Saïd Bouzambou voltooide zijn hattrick; 1-6. Één minuut later werd het 1-7, Ayoub Boukhari ging een 1-2 aan met Gerben Sozeyedio en tikte binnen. Door de 3e goal van Ayoub Boukhari en een goal van Bilal Kaddouri werd de einstand bepaald op 1-9. In de laate minuten van de wedstrijd was er ook nog tijd voor Wail Essanoussi en Zakaria Haddaoui om hun debuut te maken!

FC Eindhoven sleept dus de KNVB Beker binnen na een prachtige avond, dit is de vijfde keer dat de ploeg uit Eindhoven deze mooie beker weet te winnen!