Anil Badloe: “Het is een gemis voor onze supporters en de organisatie”

Het is een lange tijd geleden dat de zaalvoetballers van FC Eindhoven een wedstrijd hebben afgewerkt. Op 14 oktober 2020 werd bekend gemaakt dat ook de Eredivisie zaalvoetbal tot nader order werd stilgelegd. Om deze reden heeft het bestuur en de technische staf van FC Eindhoven besloten om een vervroegde winterstop in te gelasten, die ondertussen al een tijdje bezig is. De trainingen zullen op 14 december 2020 weer hervat worden aan de hand van de op dat moment geldende maatregelen. 

Dat er momenteel niet gevoetbald kan worden is een enorme aderlating voor iedereen die FC Eindhoven een warm hart toedraagt. “Het is een gemis voor onze supporters en de organisatie, iedereen snakt naar het gewone leven”, geeft algemeen directeur Anil Badloe aan. De competitie kan volledig worden hervat en worden uitgespeeld als er vanaf 15 januari 2021 weer wedstrijden mogen worden afgewerkt. “De KNVB heeft dit toegelicht tegenover alle Eredivisieclubs. Er zijn bijvoorbeeld extra zondagen ingepland en het bekervoetbal is komen te vervallen. Naarmate er meer weken verstrijken en er nog steeds niet gevoetbald mag worden wordt het lastiger om dit programma te realiseren. Over een alternatief plan is niet gesproken, maar mijn voorstel zou zijn om een halve competitie te draaien met behoud van de play-offs. Met een enkele aanpassing zou dit mogelijk moeten zijn”, aldus Anil Badloe. 

De coronacrisis treft FC Eindhoven, net als veel andere bedrijven in iedere sector, ook op financieel vlak. Echter hoeven de Eindhovenaren zich geen zorgen te maken volgens Anil Badloe: “Financieel is de club gezond en hoeft het zich geen zorgen te maken dat we in de gevarenzone geraken. We dienen wel kritisch met de budgetten om te gaan zodat we een gezonde bedrijfshuishouding kunnen blijven voeren.”

Door het stilleggen van de competitie en de vervroegde winterstop die daarop volgde is het lastig voor spelers om fit te blijven. FC Eindhoven probeert met alle beschikbare middelen hier zo goed mogelijk op in te spelen. Zo krijgen de spelers tijdens de winterstop één keer per week online training, die met name bestaat uit oefeningen voor de core en stabiliteit. Deze trainingen kunnen vanuit huis worden uitgevoerd. Ook dienen alle spelers zichzelf iedere week te wegen, met als doel dat de spelers kritisch naar zichzelf kijken en hierdoor gemotiveerd blijven. “Hoe de ontwikkeling van het team er straks bij de hervatting voor staat is ook sterk afhankelijk van de fysieke toestand van de spelers. Hoe fitter de groep, des te meer er op tactische elementen kan worden getraind. Bij een hervatting van de competitie zal het voorafgaand aan dit seizoen gestelde doel nog steeds gelden: kampioen van Nederland worden”, geeft Anil Badloe aan.