BLAUW-WITTERS BELANGRIJK VOOR NEDERLANDS FUTSALTEAM

Ondanks dat de Eredivisie Futsal momenteel al geruime tijd stilligt stonden er de afgelopen dagen drie interlands op het programma voor Oranje. Het elftal van bondscoach Max Tjaden oefende achtereenvolgens tegen België (uit) en twee keer tegen Litouwen (thuis). 

Bondscoach Max Tjaden selecteerde voor deze interlandperiode vier spelers van FC Eindhoven. Namens de Blauw-Witten werden Oualid Saadouni, Dennis van den Eijnden, Jordany Martinus en Manuel Kuijk opgeroepen. Saadouni en Kuijk werden geselecteerd voor alle oefenduels. Van den Eijnden en Martinus mochten aantreden in de eerste wedstrijd tegen Litouwen. 

Oranje wist in deze drukke interlandperiode twee overwinningen te behalen. Waar het in het eerste duel tegen onze Zuiderburen nog misging, Nederland verloor nipt met 1-0, werd er wel twee keer gewonnen van Litouwen. Op de KNVB Campus in Zeist won het Nederlands futsalteam overtuigend met 4-0 en 2-0. Aanvoerder Oualid Saadouni vond het fijn om weer in actie te mogen komen. “Het is altijd een eer om met Oranje te spelen. Het was lang geleden dat wij een officiële wedstrijd hebben gespeeld. Dit was weer ouderwets genieten.”

Met name in het eerste duel tegen Litouwen kwamen veel spelers van FC Eindhoven in actie. In deze wedstrijd waren alle van FC Eindhoven geselecteerde veldspelers betrokken bij één of meerdere doelpunten. Zowel Oualid Saadouni als Jordany Martinus waren trefzeker voor Oranje, beide op aangeven van Dennis van den Eijnden. Manuel Kuijk wist in het tweede duel tegen Litouwen zijn doel schoon te houden. Zo bewezen alle Blauw-Witters, gehuld in oranje, hun waarde voor het Nederlands futsalteam. 

Bron afbeeldingen: KNVB Media