Bourard naar ADO Den Haag, FC Eindhoven huurt Van Kleef en Botermans

Samy Bourard maakt een transfer naar Eredivisieclub ADO Den Haag. De 24-jarige Belg tekende maandagochtend zijn contract in de Hofstad. De omgekeerde route wordt bewandeld door Lorenzo van Kleef en Hugo Botermans, die het komende seizoen door ADO verhuurd worden aan FC Eindhoven. Met deze constructie is een oplossing gevonden voor de ontstane situatie nadat het aflopende contract van Samy Bourard niet werd opgezegd door de speler.

Samy Bourard transfereert naar de Eredivisie

Bourard maakt zijn gewenste stap naar de Eredivisie bij ADO Den Haag. De technisch begaafde middenvelder kwam in de zomer van 2018 naar FC Eindhoven van St. Truiden in Belgiƫ. In twee seizoenen aan de Aalsterweg ontpopte Bourard zich als ware spelmaker in het elftal van de Blauw-Witten. Afgelopen seizoen was de Belg clubtopscorer met 13 treffers, in totaal scoorde hij 17 keer en gaf hij 3 assists in het shirt van FC Eindhoven.

FC Eindhoven bedankt Samy voor de mooie prestaties in de afgelopen seizoenen en wenst hem veel succes in de Eredivisie!

Lorenzo van Kleef en Hugo Botermans op huurbasis naar FC Eindhoven

FC Eindhoven kan het komende seizoen beschikken over de diensten van twee talentvolle spelers. Middenvelder Lorenzo van Kleef en centrumspits Hugo Botermans komen op huurbasis over van ADO Den Haag.

Lorenzo van Kleef (19) is een geboren Hagenaar en afkomstig van de jeugdopleiding van ADO. Hij zat daarnaast bij de selectie van het Nederlands Elftal O15 & O16. Afgelopen seizoen maakte hij zijn debuut in de Eredivisie tegen stadgenoot PSV en kwam hij in actie tegen Ajax.

Hugo Botermans (20) scoorde afgelopen seizoen 11 keer voor Jong ADO Den Haag in de Derde Divisie Zondag. In 2015 maakte de Delftenaar de stap van Alphense Boys naar de jeugdopleiding van ADO Den Haag.

Welkom bij de club Lorenzo en Hugo!

Lastig dossier afgerond

Met deze constructie is een lastig dossier opgelost, technisch manager Marc Scheepers licht toe: “Allereerst wil ik Samy veel succes wensen bij zijn nieuwe club. Het afgelopen seizoen heeft hij zich op veel vlakken sterk ontwikkeld, we gunnen hem deze mooie stap.” Scheepers vervolgt: “Het is geen makkelijk traject geweest en ik wil ADO Den Haag complimenteren voor het constructief meedenken. In deze bijzondere tijd kunnen we een van onze talentvolle spelers niet zomaar laten gaan. Samen met alle partijen hebben we op deze manier een goede uitweg gevonden”, zegt Scheepers.

“Met Lorenzo van Kleef en Hugo Botermans heeft FC Eindhoven het komende seizoen de beschikking over twee talentvolle spelers. Lorenzo kan op meerdere posities op het middenveld spelen, Hugo is een echte centrumspits”, vertelt Scheepers. “Op deze manier hebben wij de selectie versterkt in twee linies en kunnen deze talenten zich bij ons bewijzen in de Keuken Kampioen Divisie.”