FC Eindhoven hard onderuit in Volendam

Uitslag 4-2 voor ZVV Volendam

FC Eindhoven laat in Volendam drie dure punten liggen. Een zwak spelend FC Eindhoven wist  geen bres te slaan in de stugge verdediging van ZVV Volendam. De ploeg van Jan Vogels werd in sporthal de Opperdam in Volendam met 4-2 verslagen.

sDe Volendammers kregen al vroeg in de eerste helft twee serieuze kansen om op voorsprong te komen. In de tiende minuut kreeg Volendam  op vijf meter afstand  van de goal van FC Eindhoven vanwege een handsbal van Manuel Kuijk een vrije trap. Dit waren  signalen dat FC Eindhoven uit een ander vaatje moest tappen om de wedstrijd in controle te krijgen. Maar de spelers van FC Eindhoven konden het tij niet keren. Het duurde dan ook niet lang dat de Volendammers op een 1-0 voorsprong kwamen. Vlak voor rust vergrootten zij hun voorsprong door hun tweede goal te scoren en de ruststand op 2-0 te brengen.

Tweede Helft

In de tweede helft schroefde FC Eindhoven het tempo omhoog en zette veel druk op de goal van ZVV Volendam. Hierdoor ontstonden wel kansen voor de Volendammers om hun voorsprong nog verder te vergrootten. Jeroen de Groot van ZVV Volendam maakte van de ontstane ruimte gebruik en scoorde de 3-0 voor zijn ploeg. Mouhcine Zerouali gaf zijn ploeg nog hoop door tweemaal te scoren en de stand op 3-2 te brengen. De vreugde was echter van korte duur want een paar minuten later bracht ZVV Volendam de eindstand op 4-2.

Aanvoerder Oualid Saadouni: “We hebben veel energie in de aanvallen gestopt maar de kansen niet afgemaakt. De omschakeling was niet goed genoeg en we hebben zo te makkelijk goals weggegeven. Na de 1-0 hebben we moeite om terug te komen. Vervolgens loop de achterstand op tot 3-0 en Volendam is een ploeg waarbij het moeilijk is om terug te komen bij een achterstand”