FC Eindhoven sluit trainingskamp af met nederlaag

Qatarezen van Al Ahli met 3-2 te sterk voor FC Eindhoven

Vrijdagochtend trof FC Eindhoven in Hoevelaken Al Ahli uit Qatar. Op het snikhete Sportpark Kleinhoven werd het 3-2 in het voordeel van Al Ahli. Marcelo Lopes en Jort van der Sande scoorden namens FC Eindhoven. Ruud Swinkels maakte na blessureleed zijn eerste minuten van dit seizoen.

De wedstrijd tegen Al Ahli was de zevende oefenwedstrijd van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Al snel werd Al Alhi gevaarlijk nadat de Blauw-Witten de bal niet weggewerkt kregen na een hoekschop. Na een aantal schoten op het Eindhovense doel bleef het 0-0. Na iets meer dan tien minunten spelen werd het wel 1-0, door een doelpunt van Salem Khalifa.
Daarna deed FC Eindhoven wat terug via Marcelo Lopes, die na een prachtige steekbal van Branco van den Boomen koel afrondde. Vervolgens stichtte FC Eindhoven meer gevaar na een drinkpauze. Onder andere schoten van Jay Idzes en Rigino Cicilia leverden niets op. Bij rust stond het 1-1.

Ernie Brandts bracht in de rust enkele frisse spelers, maar kwam al snel in de tweede helft opnieuw op een achterstand. Nabil El Zhar verschalkte invaller Menno Bergsen. Jort van der Sande kreeg daarna bijna een kans, maar werd net genoeg gehinderd door een Qatarese verdediger. Daarna werd het 3-1 door een eigen doelpunt van Zé Pedro.
FC Eindhoven ging daarna opzoek naar de aansluitingstreffer en via Jort van der Sande vonden de Eindhovenaren die. Kaj de Rooij onderschepte de bal en zette de spits vrij voor het doel. Dit doelpunt was niet genoeg om een nederlaag te voorkomen.

Morgen sluit FC Eindhoven het trainingskamp in Delden af waarna de voorbereiding vanuit Eindhoven wordt hervat op maandag. Volgende week dinsdag staat de oefenwedstrijd tegen Al Gharafa op het programma. Deze wedstrijd wordt gespeeld in Tegelen en begint om 19.00 uur.

Al Ahli – FC Eindhoven 3-2 (1-1) 12. Salem Khalifa 1-0, 22. Marcelo Lopes 1-1, 48. Nabil El Zhar 2-1, 61. Zé Pedro 3-1 (eigen doelpunt), 79. Jort van der Sande 3-2.

FC Eindhoven: Swinkels (46. Bergsen), Seedorf (62. Vermeulen), Biemans (46. Peijnenburg), van den Eynden (46. Raaijmakers), Zé Pedro (73. Jonkerman), Essikal (62. van Otterdijk), van den Boomen (62. de Rooij), Idzes (78. Lopes), Daniëls (62. Burgering), Cicilia (46. van de Sande), Lopes (46. Bourard).