FCE geeft voorsprong uit handen in Oss

Blauwwitten verliezen met 2-1 van TOP Oss

Het Brabantse onderonsje eindigde in een nederlaag voor de Eindhovense ploeg. Na de vroege voorsprong wist TOP Oss langszij te komen en werd het uiteindelijk 2-1.

De eerste kans van de wedstrijd was na twee minuten voor TOP Oss. Een steekbal tussen twee Blauwwitte verdedigers door wist Joshua Zimmerman te bereiken, maar hij schoot de bal voor het doel langs. FC Eindhoven kreeg de daaropvolgende minuut een grote kans, waarbij Ozan Kökcü helemaal vrijstond maar naast kopte. Hiermee ging de kans op een vroege voorsprong in rook op. De thuisploeg bleef de druk opvoeren, wat resulteerde in een grote kans voor Arthur Allemeersch, die vanaf twintig meter recht op Jorn Brondeel schoot. de doelman van FCE kon in twee keer redding brengen.

Na elf minuten kwamen de Eindhovenaren op voorsprong door een goal van Ozan Kökcü. In eerste instantie werd de bal op Evan Rottier gespeeld, die tussen twee verdedigers van TOP Oss de bal voor Ozan Kökcü wist klaar te leggen en deze in de linkerhoek schoot. Na een periode van druk over en weer wist TOP Oss als eerste een kans te creëren. Arthur Allemeersch dook ineens voor Jorn Brondeel op, die de bal net naast het doel tikte.

Met 33 minuten op de klok kreeg TOP Oss een vrije trap op een gevaarlijke plek, net even buiten de zestien door een tackle van Achraf El Bouchataoui, die er met een waarschuwing van de Belgische scheidsrechter Tom Stevens vanaf kwam. Met nog vijf minuten op de klok kreeg TOP Oss wederom een vrije trap, welke Roshon van Eijma in de Blauwwitten muur schoot wat resulteerde in een corner die op niks uit liep. Vlak voor rust schoot Sven Simons nog op goal, waar keeper Mike Havekotte met moeite de bal uit het doel wist te houden. FC Eindhoven ging de rust in met een 0-1 voorsprong.

In de 48e minuut leken de Eindhovenaren de voorsprong te vergroten door een knappe uitbraak via Ozan Kökcü en Evan Rottier, eerstgenoemde zag zijn inzet uiteindelijk geblokt worden. Een paar minuten later wist TOP Oss druk te zetten op FC Eindhoven, waarbij Jorn Brondeel een aantal keer redding moest brengen. Na bijna een uur spelen wist de thuisploeg dan toch de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Abel Stensrud tikte de strakke voorzet van Jonathan Mulder binnen en liet Jorn Brondeel verslagen achter.

De Blauwwitten wisten zich na de tegentreffer lastig te herpakken en TOP Oss bleef de druk opvoeren. In de 64e minuut probeerde Delano Ladan het van afstand, waarbij de bal recht op Jorn Brondeel afkwam, die redding bracht. De Eindhovenaren gaven echter niet op. Collin Seedorf lanceerde August Priske die keeper Mike Havekotte op de proef stelde door een harde bal op hem af te schieten, welke in eerste instantie door zijn benen ging, maar niet het doel belandde.

FC Eindhoven kwam toch op achterstand, doordat Arthur Allemeersch de bal binnenliep. Hiermee werd de 2-1 op het scorebord gezet. In de 84e minuut leken de Eindhovenaren gelijk te komen, maar de inzet van Joey Slegers werd door een TOP Oss-verdediger van de lijn gehaald. In de extra tijd wist Jorn Brondeel de 3-1 nog te voorkomen door een katachtige redding te brengen. De eindstand op het scorebord was 2-1.

Volgende week komen de Blauwwitten weer in actie in het Jan Louwers Stadion, waar Jong PSV zijn opmaak zal maken.

TOP Oss – FC Eindhoven 2-1 (0-1) 11. Ozan Kökcü 0-1, 58. Abel Stensrud 1-1, 73. Arthur Allemeersch 2-1. Scheidsrechter: Tom Stevens (Bel). Geel: Abel Stensrud (TOP Oss), Collin Seedorf, Sven Simons, Mawouna Amevor, Sven van Doorm (FC Eindhoven).

TOP Oss: Havekotte; Troupée (46. Korte), Van Eijma, Nieuwpoort, Mulder; Zitman, Allermeersch, Pata; Zimmerman (69. Loukili), Stensrud, Ladan (78. Eijgenraam).

FC Eindhoven: Brondeel; Seedorf, Amevor, Wouters, Ogenia; El Bouchataoui (78. Lieder), Simons (78. Dorenbosch), Kökcü, Sleegers, Rottier, Priske (71. Dahlhaus).